Acid hialuronic
Acidul hialuronic este o componenta a tesutului conjunctiv, care are rolul de a amortiza si lubrifia. Acidul hialuronic se gaseste in tot organismul in cantitati mari, inclusiv in multe dintre locurile afectate de unele dintre bolile ereditare ale tesutului conjunctiv (articulatii, valve cardiace, ochi).
In tulburarile tesutului conjunctiv sunt deseori intalnite anomalii ale acidului hialuronic. Interesant este ca exista anomalii biochimice la majoritatea indivizilor care sufera de afectiuni ce implica tesuturile conjunctive, cum ar fi prolapsul de valva mitrala, osteoartritele si keratoconus.
Acidul hialuronic este prezent in mod natural in toate organismele vii si este o componenta universala a spatiilor dintre celulele tesuturilor corpului.
Avem anumit nivel de acid hialuronic, care se gaseste in mod natural in pielea noastra. Totusi, acest nivel scade odata cu varsta, ca urmare a procesului de imbatranire, a poluarii si a expunerii la soare. Atunci cand in pielea noastra nu mai exista suficient acid hialuronic, ea devine mai subtire, uscata si isi pierde elasticitate, capatand un aspect tern, imbatranit.
O consecinta nedorita a diminuarii cantitatii de acid hialuronic sunt ridurile, pe care nimeni nu le doreste.
Atunci cand suntem tineri, pielea noastra este ferma si sanatoasa si poate nu ni se pare important sa stim ce este acidul hialuronic. Dar, odata cu trecerea timpului, aceste informatii despre intinerire, sunt binevenite.
Folosind acidul hialuronic, fara o interventie chirurgicala, putem elimina modificarile nedorite si putem imbunatati aspectul general a pielii. Suprafata pielii dumneavoastra va deveni din nou neteda, proaspata si semnele de imbatranire vor disparea, toate acestea intr-un mod complet natural si in conditii de siguranta, un avantaj important al acestui tratament.
Acidul hialuronic este o substanta ideala pentru umplere dermica, deoarece confera o senzatie naturala in piele, este cel mai sigur produs si este durabil. Acesta se prezinta sub forma unor geluri injectabile, fillere, care se introduc usor sub piele pentru a-i reface instantaneu volumul, pentru a netezi si a face sa dispara ridurile si cutele faciale si pentru a redefini buzele.
Acidul Hialuronic este supranumit ”burete molecular” ,datorita capacitatii sale foarte mari de hidratare. Procentul scazut de acid hialuronic duce la scaderea cantitatii de apa din piele, ceea ce are ca rezultat o piele ridata, imbatranita.
Tratamentul se realizeaza sub anestezie locala, dureaza 30-45 minute, rezultatul este vizibil imediat. Efectul se mentine 6-12 luni.
Inainte de tratament cu o saptamana se recomanda incetarea administrarii de anticoagulante, antiinflamatoare, vitamina C si E. Daca aveti tendinta de a manifesta eruptie de herpes simplex in zona care urmeaza sa fie injectata, se administreaza tratamentul necesar preventiv, inainte cu cateva zile de introducerea acidului hialuronic.
Dupa tratament pentru a reduce la minim riscurile temporare de umflare sau inrosire:
- evitati exercitiile fizice solicitante;
- nu va expuneti la temperaturi extreme (frig intens, sauna, solar, soare, etc.);
- evitati consumul de alcool timp de 24 ore.
Rezultatele sunt imediat vizibile, pentru mentinerea efectului, fiind necesar sa se repete tratamentul dupa cateva luni.
MARIREA BUZELOR CU ACID HIALURONIC
Procedurile de marire a buzelor sunt concepute pentru a face buzele mai atractive prin definirea si marirea acestora. Varsta, ereditatea si factori ce tin de stilul de viata, cum ar fi fumatul, pot contribui la subtierea buzelor si la ridarea lor.
Augmentarea poate netezi liniile fine, ce pornesc din buze catre pielea din jur, poate rotunji si accentua aspectul buzelor.
In acest moment exista o varietate larga de metode de marire a buzelor, incepand de la cele temporare cu acid hialuronic, pana la cele permanente cu implanturi de silicon sau transplantul de grasime proprie (lipofilling).
Fiecare femeie vrea buze senzuale, pline si cu forma frumoasa, daca poate, ca si Angelina Jolie. Ei bine, daca nu se poate exact la fel, ar fi placut si foarte asemanatoare. Lasand gluma la o parte, buzele mici si subtiri nu plac nimanui, asa ca, injectarea preparatelor hialuronice este o solutie pentru un aspect mai plin si mai senzual, care urmeaza forma naturala, fara schimbari drastice in aspectul fetei.
Tratamentul dureaza doar zece minute si se face cu anestezie sau crema anestezica. Rezultatul va fi vizibil intr-o zi sau doua dupa tratament. Buzele dumneavoastra noi si senzuale vor dura de la 6 luni pana la 12 luni, initial, iar la repetarea procedurii, mai mult timp. Puteti alege daca doriti un contur diferit si augmentarea discreta a buzelor sau un volum complet natural, cu augmentarea putin mai accentuata.
MODELAREA CEARCANELOR CU ACID HIALURONIC
Pielea din zona ochilor este foarte sensibila, fiind vizibile cu usurinta semnele de oboseala si de imbatranire, care apar la majoritatea persoanelor in jurul varstei de 30 de ani. Cearcanele se intind de la coltul interior al ochilor spre cel exterior, cuprinzand adesea si pleoapa superioara, ceea ce confera un aspect trist si oboist.
Cu ajutorul unei seringi, acidul hialuronic se injecteaza in piele cu scopul netezirii ridurilor faciale din jurul ochilor, dar si a celor din jurul gurii. Procedura injectarii acidului hialuronic nu este una placuta, din acesta cauza se aplica anestezia locala cu care se elimina durerea in timpul interventiei si, astfel, procedura este usor de suportat. Tratamentul cu acid hialuronic dureaza de la 20 de minute pana la 60 de minute, iar pacientul, imediat dupa tratament, poate reveni la activitatile normale. Acidul hialuronic este o componenta naturala a pielii, care da volum și tonus. Este normal ca, de-a lungul anilor, acesta sa scada in piele si, prin urmare, sa devina deshidratata. Acidul hialuronic hidrateaza pielea si compenseaza volumul.
Cel mai frecvent utilizate sunt materialele de umplere biodegradabile, care sunt cele mai sigure. Ele ofera un aspect natural si efectul lor dureaza de la 6 luni pana la 12 luni. In regiunea problematica, se aplica gelul transparent de acid hialuronic incrucisat cu cel de origine animala, cu concentratie de la 10% la 27% de acid hialuronic/ml.
Este important sa spunem ca, calitatea umpluturilor nu provoaca reactii negative, adica umflaturi sau durere si nu creeaza granuloame (noduli la nivelul pielii). Rezultatele sunt vizibile imediat dupa injectare. Aceste tratamente sunt asa numitele ” lunch time” deoarece nu cer timp de recuperare. Tipul de umplutura depinde de ”problema” care trebuie sa fie corectata.
MODELAREA POMETILOR CU ACID HIALURONIC
Obrajii plini, definiti sunt un semn de frumusete si tinerete, dar cu trecerea timpului si cu inaintarea in varsta apare pierderea volumului facial, acel aspect de fata cazuta. Are loc scaderea treptata a cantitatii de tesut adipos, scade masa musculara, oasele se retrag, cauzand lasarea, aplatizarea pometilor si obrajilor, aparitia cearcanelor, diminuarea volumului facial, dand un aspect trist, imbatranit. De asemenea, pierderea volumului facial apare si dupa pierderea in greutate sau in cazul unor persoane care au genetic o lipsa de volum in zona pometilor.
Acidul hialuronic este o substanta ideala pentru umplere, deoarece confera o senzatie naturala in piele, are efect durabil, nu are efecte secundare. Se gaseste in mod normal in organismul uman, la nivelul pielii, iar cu timpul scade in cantitate, ceea ce duce, alaturi de alti factori interni sau externi, la aparitia semnelor de imbatranire.
Acidu hialuronic pentru tratament se prezinta sub forma unor geluri injectabile, resorbabile in timp, care se introduc usor sub piele, pentru a reface instantaneu volumul facial, pentru a netezi si a face sa dispara ridurile si cutele faciale si pentru a redefini conturul facial, confera un aspect si o senzatie de netezime si naturalete..
In mod natural, dupa 30 de ani, depozitul de acid hialuronic in piele dispare, putin cate putin, dandu-i un aspect obosit si deshidrat. In acest moment este necesar sa se completeaza depozitele hialuronice din piele. Umplutura hialuronica este un mod sigur si natural pentru imbunatatirea texturii si aspectului pielii.
Acidul hialuronic este continut in materialele de umplutura hialuronica, compozitia fiind foarte similara cu a acidului hialuronic care se gaseste in corpul nostru. Umplaturile sunt din structuri ușoare sub forma unui gel care este injectat in piele sau in membrana mucoasa a buzelor.
MODELAREA BUZELOR CU ACID HIALURONIC
Daca buzele sunt tratate in mod corect cu acid hialuronic, ele sunt frumoase, sanatoase si rumene. Buzele arata perfect natural si tot astfel se simt – fie ca este vorba de atingeri sau alte simturi cum ar fi o reactie la cald, la rece, la iute.
Unele femei se intreaba daca buzele devin dureroase, dupa injectarea cu acid hialuronic. Raspunsul este nu. In timpul sarutului, de exemplu, nu se simte nicio schimbare, in comparatie cu buzele naturale.
La persoanele mai in varsta mai inta se umplu ridurile de deasupra buzei si se consolideaza tesutul din jur, iar apoi pot se face marirea buzelor. Cu anii, ne ”cad” si colturile gurii, ceea ce ne da un aspect trist, chiar daca nu simtim acest lucru. Aceasta parte a buzelor se reface cu asa numita “tehnica punctata”, intepand exact punctul corect si injectand umplutura, se ridica colturile gurii.
PRET
Preturile variaza de la 150 de euro pana la 550 de euro pentru un ml. de Acid Hialuronic.
Tarifele sunt prezentate cu titlu informativ. Pentru toate informatiile complete, va sugeram sa contactati clinicile de mai jos:
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie:
dermato estetica bucurestidermato esteticadermatologie estetica