Carico International
Adresa: Strada Stirbei Voda, nr 170, bl. 10G, etj. 3, ap. 9, interfon 09.
Sector: Sector 1
Oras: Bucuresti
Contact
Fix: 031 107 XXX031 107 19 97; 031 102 05 34
Mob: 0725 349XXX0725 349 051
Produsul/serviciul de baza: carico, carico international, carico romania, vase de gatit, filtre de apa, filtre aer
Carico si-a inceput activitatea inca din anul 1967 in Statele Unite ale Americii, in Fort Lauderdale, Florida. In afara Americii, compania este reprezentata de International Direct Greenlife (IDG) in Marbella, Spania.
Numele “Carico” reprezinta abrevierea de la motto-ul companiei: “Character in Company" (adica “Caracter in Companie”) iar prioritatea numarul 1 o reprezinta satisfactia clientilor. De asemenea punem mare accent pe produse de o calitate unica, valori remarcabile si economii, servicii personalizate si garantii exceptionale de viata.
Principiile de baza pe care le urmarim sunt:
Comunicare puternica;
Studiu;
Profesionalism;
Managementul timpului;
Stabilirea obiectivelor;
Leadership;
Creativitate.
Alaturi de noi avem ca parteneri Societatea Americana de Cancer, Asociatia Americana a Inimii si Fundatia Nationala a Frumusetii.
Produsele comercializate sunt de cea mai buna calitate si fac parte din domenii ca: sanatate, frumusete si eleganta.
Stilul de viata sanatos este reprezentat de filtrarea aerului din incaperi, filtrarea apei, gatitul si depozitarea sanatoasa a mancarii dar si modul de a dormi. In ceea ce priveste stilul de viata elegant, va punem la dispozitie o intreaga gama de tacamuri, o colectie profesionista de cutitarii cu manere ergonomice, faimoasa vesela din portelan de cea mai buna calitate adusa din China si colectia de cristaluri.
Produsele companiei noastre nu se gasesc in magazine, ele sunt prezentate prin demostratii la domiciliul clinetilor de catre Consultantii Certificati de Carico. Se foloseste aceasta modalitate pentru a oferi clientilor posibilitatea sa testeze produsele chiar in confortul caminelor lor iar consultantii le pot oferi cu atentie toate detaliile de care au nevoie.
In Romania, Carico este prezenta cu produse pentru filtrarea apei si a aerului din interior si este reprezentata de KDS Company cu sediul in Bucuresti.
Aerul
Oamenii pot supravietui cateva saptamani fara hrana, cateva zile fara apa, dar fara aer pot supravietui doar cateva minute.
Asa cum aerul este vital pentru viata, aerul curat este vital pentru sanatatea noastra deoarece, in fiecare zi respiram de aproximativ 17.000 de ori.
Dupa cum bine stim cu totii, in aer gasim, in proportii fixe: 20,95% oxigen, 0,03% bioxid de carbon si 78,09% azot, iar in proportii variabile gasim 1-2 mg la 100 m3 ozon, vapori de apa, gaze rare (heliu, argon, neon, xenon etc.), amoniac si 1-15 mg la m3 oxid de carbon. Alaturi de aceste componente se mai adauga fumul si particulele fine de praf cu efecte iritative, traumatice la nivelul mucoasei tractului respirator dar si elementele nocive datorate poluarii atmosferei pamantului nostru.
Este foarte importanta calitatea aerului pe care-l respiram, si, de aceea, cel mai putin poluat aer il gasim in apropierea zonelor verzi, a padurilor, langa mari si oceane deoarece acest aer contine din abundenta oxigen si ioni negativi. In natura, aerul se ionizeaza sub actiunea radiatiilor cosmice, a radioactivitatii din sol, a descarcarilor electrice din atmosfera, sub influenta carora moleculele diferitelor substante din aer devin ioni negativi sau pozitivi.
Asupra organismului uman, ionii negativi au un efect benefic pentru ca faciliteaza procesul de hematoza la nivelul membranei alveolo-capilare, influenteaza favorabil metabolismul celulei nervoase facilitand somnul si relaxarea, contribuind astfel la recuperarea si consolidarea sanatatii fizice si psihice.
Dar aerul din interiorul caselor?
Cei mai multi dintre noi, petrecem 90% din viata in spatii inchise (birou, transport si apartament), si aproape ca in totalitate ratam ocazia de a respira un aer ionizat. Noi, oamenii am creat in incaperi "inchisori ionice", in interiorul carora totul sufera de „foame ionica”. Acest lucru inseamna ca rata la care aerul din interior este schimbat cu aer proaspat este de 10 ori mai mica decat acum 30 de ani, conducandu-se astfel la o crestere consecventa in umiditate, a poluantilor si alergenilor.
In prezent s-a constatat ca poluarea aerului din interior este una dintre cele mai mari pericole ale sanatatii publice iar aerul pe care il respiram poate fi de 25 pana la 100 ori mai poluant decat aerul din exterior.
Dusmanul modern cel mai aprig al aerului din incaperi ramane fumul de tutun. Este periculos atat fumatul activ, cat si contaminarea nefumatorilor din jurul nostru.
Cu totii ne dorim un aer curat deoarece acesta imbunatateste capacitatea de functionare a creerului, imbunatateste concentrarea, mareste abilitatile de invatare, ofera un somn mai bun, reduce alergiile si ajuta la pastrarea sanatatii respiratorii.
Vestea buna este ca in casele noastre avem posibilitatea in mod deliberat sa cream un mediu relaxant, pozitiv, curat si sanatos. Din acest motiv, Carico si KDS Company ofera doua sisteme de “curatare” a aerului: Nuti-Tech Deluxe (purifica 800m2) si Nutri-Tech Compact (purifica 375m2) ce utilizeaza 5 tehnologii ce abordeaza toate cele 3 grupe de poluanti (particule; VOC-polen, chimicale; aerosoli bio).
Apa
Pentru ca pentru om cea mai importanta apa a fost, este si va fi apa potabila iar aceasta provine, de regula, din ape subterane sau de suprafata, trebuie sa avem mare grija la calitatea acesteia.
Atat calitatea apei subterane cat si cea a apei de suprafata este influentata de factori aproximativ identici. Comparativ cu apele de suprafata, apele subterane sunt o sursa importanta deoarece sunt mai putin poluate si pot fi potabilizate cu masuri minime, de regula cu dezinfectie.
Vestea rea este faptul ca o serie de utilizari casnice, utilizari industriale, agricultura, depozitele de gunoi fac sa ajunga in apa subterana o serie de agenti poluanti cum ar fi: detergenti, azotati, sulfati si alti produsi de degradare a substantelor organice, saruri si ioni dizolvati din reteaua de apa potabila, precum si compusi organici solubili, ape uzate industriale ce se infiltreaza in solul din apele de suprafata poluate, gaze solubile si saruri provenite din cenusa.
Alte surse de apa potabila mai sunt desalinizarea, reciclarea apei uzate, apa din ghetari, ape meteorice si apa din topirea zapezii dar nici una dintre metodele acestea nu este mai sanatoasa sau mai putin costisitoare deoarece procedeele si etapele de tratare a apei sunt de multe ori aceleasi si urmaresc aceleasi principii.
Iata, pe scurt, procesele la care este supusa apa bruta pentru a deveni apa potabila:
- Sitarea: trecerea apei succesiv prin site cu ochiuri mari apoi mici si ulterior prin microsite, se indeparteaza corpuri plutitoare, pesti, plancton si alte suspensii grosiere;
- Sedimentarea: apa stationeaza un anumit timp, in care suspensiile se depun gravitational pe fundul decantorului, de unde sunt indepartate periodic (se introduc in apa reactivi cum sunt sulfatul de aluminiu, sulfatul sau clorura de fier, varul etc.);
- Filtrarea: bazine cu nisip pe care apa le parcurge de sus in jos, gravitational, iesind limpede;
- Oxidarea: se face cu reactivi precum ozon, clor sau Cl2O
- Stabilizarea presupune procedee pentru evitarea corodarii conductelor sau a depunerii in conducte;
- Dedurizarea;
- Dezinfectia cu scopul distrugerii agentilor patogeni (bacterii, virusuri si paraziti);
- Clorinarea: are ca dezavantaj major formarea compusilor secundari toxici cu posibil efect cancerigen;
- Ozonizarea sau tratarea apei cu ozon. Avantajul este ca necesita timp putin pentru reactive iar dezavantajul este ca nui are effect de durata.
La nivel casnic, obisnuim sa folosim filtre de uz caznic ce au la baza trei procedee: schimbatorii de ioni artificiali ce copiaza procesul natural din sol, filtrele cu carbune activ ce purifica apa prin absortia substantelor daunatoare in interiorul masei poroase de carbune si ozmoza inversa ce are ca mare dezavantaj demineralizarea apei, eliminand si compusii a caror prezenta este benefica.
Fiind constienti de toate aceste procese in transformarea apei in apa potabila, echipa de cercetatori Carico a lansat un sistem de filtrare conceput dintr-un amestec special de carbon din coaja de nuca de cocos. Acest amestec special ajuta la mentinerea valorii PH-ului intr-o balanta echilibrata si, in acelasi timp, indeparteaza gustul neplacut, mirosurile, mercurul, clorul, pesticidele, mucegaiul, ciupercile, cloramidele, cloroformul, ierbicidele, arsenicul, produsele din petrol si ulei crud.
Putem sa spunem cu certitudine ca sistemele de purificare Carico ale apei utilizeaza exclusive “Cartusele cu spectru complet” deoarece indeparteaza orice contaminanti posibili oferind apa proastata, pura si cu gust grozav.
Gatit
Modatitatea in care ne pregatim mancarea isi lasa amprenta asupra starii noastre de sanatate deoarece determina calitatea nutritionala a mancarii. Cu totii am invatat de la generatiile anterioare ca gatitul alimentelor poate sa fie facut in mediul umed sau uscat, ambele procedee avand avantaje si dezanataje.
Prin prepararea alimentelor in mediul umed (baia de apa, inabusire, fierbere) exista pericolul de pierdere a unei parti din nutrienti. De asemenea, prepararea in mediul uscat (coacere la cuptor, la microunde, frigere pe gratar) determina formarea unei cruste superficiale, care limiteaza pierderea unor nutrienti, si impiedica patrunderea caldurii in interiorul alimentelor, nefavorizand asimilarea unor vitamine.
Nutritionistii spun ca cel mai sanatos mod de preparare a alimentelor este prin inabusire deoarece prin aceasta metoda se pastreaza vitaminele si mineralele in procent de 100% si totodata se obtin preparate sarace in grasimi iar degradarea proteinelor este limitata.
O alta modalitate sanatoasa de preparare a alimentelor este fierberea in abur deoarece aceasta metoda are beneficii similare cu gatirea alimentelor prin inabusire. Plusul adus de aceasta medoda este ca legumele pot fi gatite in coaja astfel incat sa isi pastreze in proportii mai mari cantitatea de nutrienti esentiali.
Ceea ce trebuie sa stim cu totii este faptul ca gatitul sanatos depinde in mica masura de arta desavarsita a maestrilor culinari pentru ca ceea ce conteaza intr-o mare masura sunt regulile stricte de igiena si preparare a alimentelor impreuna cu calitatea tuturor ustensilelor folosite pentru gatit si pentru curatenia din bucatarie.
Si pentru ca totul se rezuma la vasele in care gatim este bine sa fim informati cu privire la diferentele care exista intre vasele de gatit astfel incat sa putem sa alegem variantele cele mai bune din multitudinea de vase disponibile pe piata.
Ceea ce trebuie sa stim atunci cand achizitionam vase de gatit?
Ei bine, un vas de gatit de cea mai buna calitate trebuie sa nu reactioneze chimic cu mancarea care se prepara in el, sa fie durabil in timp fara sa isi schimbe forma sau proprietatile, sa fie un bun conducator termic pentru a asigura o pregatire uniforma a mancarii, sa fie confortabil in utilizare si sa fie usor de curatat astfel incat sa ne asiguram ca mancarea nu se lipeste de vas. Aceste caracteristici fundamentale stau si la baza vaselor de gatit produse de Carico.
Cu totii stim ca cele 5 tipuri de materiale folosite la produceea vaselor de gatit sunt inoxul pentru proprietatile sale de a rezista in timp si de a nu rugini, cuprul pentru ca este cel mai bun conducator termic dar tinem cont ca el nu trebuie sa vina in contact cu mancarea, aluminiul ce, deasemenea, este un bun conducator termic, fonta deoarece retine caldura pentru mult timp si ceramica deoarece acumuleaza si degaja caldura in mod uniform si in timp relativ indelungat.
Tinand cont de avantajele si dezavantajele acestor material, Carico si-a creat vasele dupa o “reteta” proprie.
Comentarii:
Sambata, 28.01.2017. 10:11
Miercuri, 28.12.2016. 11:16
Duminica, 09.10.2016. 02:32
Luni, 22.08.2016. 19:05
Marti, 26.07.2016. 08:07
Joi, 04.02.2016. 07:38
Marti, 30.06.2015. 03:31
Marti, 09.12.2014. 03:33
Miercuri, 13.08.2014. 03:57
Joi, 08.05.2014. 04:13
Marti, 04.03.2014. 08:54
Miercuri, 24.07.2013. 12:28
Sambata, 18.05.2013. 01:57