Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
IncinerareIncinerare. Aici aflati totul despre incinerare, preturi, date de contact si adresele unitatilor specializate care va ofera acest serviciu.https://www.bucuresti365.roIncinerare

Incinerare

INCINERARE

Incinerarea este procesul prin care trupul unei persoane decedate este supus unui proces de ardere, in cuptoare special amenajate, ce au termperaturi de pana la 1.093 de grade Celsius. Arderea completa dureaza intre o ora si doua ore, iar ramasitele sunt transformate, prin macinare, in cenusa.

Dupa cum am vazut la multe filme, urna cu cenusa poate fi pastrata intr-un loc special in casa sau cenusa poate fi imprastiata in mare sau in apele unui rau, in directia vantului.

O ISTORIE A INCINERARII

Arderea unui cadavru, ca parte a ritualului de deces, este o practica originara din timpuri preistorice. Atat in Grecia, cat si in China, s-au gasit dovezi ca incinerarea era practicata in vechime, dar dovezile dispar aproape de anul 480 i. Chr. La fel, in Suedia, unde exista evidente ca incinerarea era o practica raspandita,  acestea dispar in anul 1050 d. Chr. In Europa, pana in secolul al V-lea d. Chr, ritualul era deja abandonat, exceptie facand perioadele de razboi sau epidemiile.
Asia s-a confruntat cu o situatie asemanatoare, sub influenta budista, care a permis incinerarile pana in preajma anului 1.300.
Astazi, incinerarea este practicata in 31 de state ale lumii. In timp ce incinerarea este dominanta in Hong Kong (83% aleg sa fie incinerati), Singapore (77%), Cehia (77%), Elvetia (75%) şi Marea Britanie (72%), alte tari, precum Argentina, Irlanda, Italia si Africa de Sud, sunt sceptice in a o folosi pe scara larga, potrivit unor statistici din anul 2002.

PROCEDURA

Incinerarea umana se realizeaza doar in unitati specializate, crematorii, publice sau private. Corpurile umane sunt incinerate individual, in camere dotate corespunzator din punct de vedere tehnologic, izolate si la temperaturi foarte inalte, astfel incat ramasitele sa fie sub forma de cenusa.

Pentru a realiza incinerarea, se utilizeaza combustibili, iar corpurile sunt asezate in sicrie realizate din materiale inflamabile. Dupa derularea procesului, se elimina materialele straine, care nu au ars, iar ramasitele sunt colectate intr-o urna.
Se poate spune ca, aceasta procedura, din punct de vedere economic, este acceptabila, tinand seama ca costurile sunt mult mai mici decat costurile pentru inmormantare si intretinerea locurilor de veci.

ORGANIZAREA INCINERARII

Incinerarea persoanei decedate se face doar la solicitarea familiei care organizeaza funerariile sau daca defunctul si-a manifestat expres aceasta dorinta in timpul vietii. Companiile implicate in organizarea serviciului de inhumare sau incinerare, sunt disponibile 24 de ore pe zi, in fiecare zi din timpul anului.
Dupa producerea decesului, pregătirea şi organizarea serviciului de incinerare devine o urgenta, indiferent de implicarea emoţională a apartinatorilor. De aceea, important este ca lucrurile sa fie facute de catre o firma cu experienta, pentru ca acest moment dificil sa fie cat mai usor de suportat.

PRET

Preturile pentru incinerare implica sume cuprinse de la 1990 de lei pana 2400 de lei.
Preturile sunt informative. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati firmele de pompe funebre mai jos..


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti crematoriile care va ofera serviciul de incinerare

Incinerare :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Incinerare