Aerobic
Aerobicul, supranumit "gimnastica cu oxigen", este alegerea ideala pentru a antrena inima si plamanii si pentru a creste conditia fizica generala. Se stie ca, in timpul efortului fizic prelungit, inima si muschii sunt puternic solicitati, de aceea aerobicul ar trebui sa se efectueze intr-un spatiu cu aer curat, bine aerisit, pentru o oxigenare corespunzatoare. Sistemul cardiovascular si pulmonar asigura oxigenul necesar tuturor organelor, de aceea este foarte important ca aceste sisteme sa functioneze la parametri optimi. O buna oxigenare a creierului si a muschilor ne va creste considerabil performantele intelectuale si fizice si, implicit, calitatea vietii.
Aerobicul cuprinde mai multe tipuri de exercitii, cu o durata de 2-3 minute, fiecare.
Aerobicul este una dintre metodele eficiente de combatere a stresului, de pierdere a kilogramelor, de prelungire a vietii si de dobandire a unei sanatati perfecte. In ziua de azi, din ce in ce mai putine persoane se preocupa de sanatate si de aspectul fizic si mananca sanatos si regulat. In consecinta, acest regim haotic de alimentatie si stilul de viata dezordonat duc la cresterea in greutate si ne afecteaza sanatatea.
Aerobicul are mai multe beneficii, printre care:
- dezvoltarea si pastrarea unei conditii fizice corespunzatoare;
- scaderea riscului de aparitiei unor boli grave, cum ar fi boala coronariana (cardiopatia ischemica), prin scaderea nivelului colesterolului (care favorizeaza ateroscleroza coronariana);
- cresterea fortei musculare si intarirea sistemului osos (scade riscul aparitiei osteoporozei si al fracturilor secundare, amelioreaza simptomele unor boli reumatismale degenerative, ca si artrozele);
- cresterea bunei dispozitii, prin eliberarea in sange a unor substante chimice sintetizate la nivelul creierului, numite endorfine;
- imbunatatirea circulatiei periferice (mai ales in randul persoanelor care au insuficienta ciculatorie cronica);
- pastrarea unei greutati corporale corespunzatoare;
- prevenirea diabetului zaharat;
- scaderea riscului aparitiei hipertensiunii arteriale si chiar combaterea hipertensiunii in randul persoanelor care au dezvoltat deja aceasta afectiune;
- combaterea stresului emotional si cotidian si tratarea depresiei (sportul este unul dintre antidepresivele nemedicamentoase cel mai frecvent recomandate in combaterea stresului si depresiei).
MIX AEROBIC
AEROBIC MIX este un antrenament de 50 de minute, care combina exercitii cardio cu exercitii de tonifiere. Partea de cardio presupune miscari clasice de aerobic, realizate pe muzica, pentru cresterea usoara a ritmului cardiac. Aceste miscari pot fi salturi, jogging pe loc sau sarituri.
Antrenamentul contine si exercitii de tonifiere pentru partea superioara, centrala si inferioara a corpului, realizate cu sau fara accesorii. Aceste miscari vor remodela intregul corp, iar practicantii vor dobandi un aspect zvelt si tonifiat. La sfarsitul antrenamentului, urmeaza o parte de relaxare si stretching.
Fiecare antrenament este diferit. Aceasta diversitate ofera rezultate foarte bune intr-un timp scurt.
STEP AEROBIC
Principala diferenta intre aerobicul clasic si step aerobic este utilizarea stepperului.
Stepperul este o platforma cu o inaltime cuprinsa, de obicei, intre 8-16 cm, ce poate fi considerat si un aparat cardio, care solicita foarte mult musculatura picioarelor si a fesierilor si intareste muschiul cardiac.
Exercitiile de aerobic traditional sunt realizate in special in plan orizontal, iar step aerobicul combina o serie de exercitii efectuate din pozitie verticala. Miscarea de baza este asemanatoare urcatului pe scari, totul fiind facut pe ritm de muzica.
O astfel de activitatea fizica influenteaza viteza, forta, rezistenta, flexibilitatea si echilibrul. Sedinta incepe, de fiecare data, cu o usoara incalzire a muschilor si a articulatiilor, de aproximativ 5 minute. Partea activa a antrenamentului consta in cresterea intensitatii efortului, prin cresterea ritmului de executie si a complexitatii coregrafiei.
Toti pasii de aerobic executati sunt adaptati si modificati in functie de elementul de baza al coregrafiei, urcarea pe stepper si coborarea de pe acesta. Incheierea sau partea de relaxare contine tot exercitii tip stretching si de respiratie.
Beneficiile sedintelor de step aerobic sunt urmatoarele:
- reducerea impactului asupra incheieturilor, eliminand accidentarile provocate de sariturile repetate si torsiunile periculoase;
- introducerea unui ritm de executie sanatos, potrivit atat pentru incepatori cat si pentru cei mai experimentati;
- dezvoltare a masei musculare si intarirea a articulatiilor;
- pierderea rapida in greutate, intr-un mod placut;
- tonifierea musculaturii soldurilor, a picioarelor si a abdomenului, avand ca o consecinta disparitia celulitei;
- cresterea mobilitatii;
- imbunatatirea activitatii sistemelor respirator si cardiovascular, prevenind bolile de inima.
PRETURI
O sedinta costa de la 12 lei si pana la 20 lei. Un abonament nelimitat, pentru 30 de zile, costa de la 85 lei si pana la 100 lei.
Preturile sunt informative, pentru mai multe detalii va rugam sa contactati salile de fitness de mai jos:
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie: