Antrenament in circuit
Disciplinele sportive devin din ce in ce mai complexe pe zi ce trece, lucru pozitiv, deoarece astfel putem beneficia de tehnici de antrenament tot mai eficiente. Unele ipoteze se confirma in urma studiilor, altele dispar, insa raman tehnici universal valabile.
Nimeni nu poate contesta faptul ca diminuarea stratului adipos se gaseste intr-o stransa corelatie cu energia consumata prin efort fizic, indiferent daca este vorba despre activitate sportiva sau de alta natura. De asemenea, este evident ca atunci cand o persoana are mai multa masa musculara, cu atat metabolismul sau va fi mai activ si va consuma mai multa energie atat in timpul efortului, cat si in perioada postefort.
In lupta cu kilogramele in plus, este important sa ne folosim toate armele din dotare, sa intensificam efortul fizic, urmarind simultan mentinerea si chiar dezvoltarea masei musculare. Astfel, ne este de mare folos antrenamentul in circuit.
antrenament in circuit - cum se face?
Antrenamentul in circuit este o combinatie intre efortul aerob de mare intensitate si exercitiile de forta. Metoda este simpla: repetarea la rand, fara pauza, a unei serii de exercitii, urmate de o perioada de odihna si apoi reluarea intregului program. Este compus din sase pana la douasprezece exercitii, care sunt efectuate unul dupa celalalt, intr-un circuit. Fiecare serie se refera la o alta regiune a corpului. De exemplu, intai sunt facute exercitiile pentru muschii pieptului, apoi pentru spate, alternand grupele de muschi. Un circuit complet dureaza aproximativ 15 minute si consta in patru exercitii cu greutati si un element cardio.
Greutatea ganterelor trebuie aleasa astfel incat sa poti face 10-12 repetari. Greutatea difera de la persoana la persoana si se modifica in timp, pe masura ce forta si masa musculara cresc. Nu te ingrijora ca muschii se vor mari atata de mult incat sa devina inestetici, nu este cazul. Circuitele pot fi facute practic oriunde, important este sa existe loc suficient. Este bine sa respecti indicatiile temporale, chiar daca la inceput ti se va parea dificil, caci doar astfel vei obtine intensitatea necesara.
Daca este prima data cand faci sport sau a trecut o perioada lunga de timp de la ultimul anternament, indicat este sa efectuezi un control medical, in prealabil.
Se recomanda sa se faca exercitii pentru partea superioara a corpului, apoi imediat pentru cea inferioara. Schimbarile rapide si ritmul alert al antrenamentului in circuit, are un efect special asupra corpului, diferit de cel al exercitiilor obisnuite, cum ar fi ridicarea greutatilor in sala de fitness.
ANTRENAMENT aerob
Acesta este un antrenament la care sunt folosite grupe mari de muschi pentru a efectua miscari ritmice, la anumit nivel, care sa ridice frecventa cardiaca si frecventa respiratiei intr-un anumit interval de timp. Corpul atinge o stare de echilibru intre miscare si nevoia de oxigen. Exemple pentru antrenamentul aerob: jogging, canotaj, aerobic, ciclism, drumetii, inot, etc.
Exercitiul aerobic ii cere organismului sa utilizeze oxigen pentru a crea energie. Celulele au nevoie de oxigen pentru a mentine functionarea optima a corpului. In timpul exercitiilor aerobice oxigenezi mai mult organismul prin plamani. La randul lor, acestia trimit oxigenul la celule prin sange.
Pentru ca plamanii si inima sa aiba o cantitate constanta de oxigen in celule, ele trebuie sa fie in forma foarte buna. Aici intervine exercitiul aerobic. Cand incepi antrenamentul fizic, observi o crestere a frecventei cardiace pentru ca organismul tau se adapteaza la schimbari. Apoi, vei vedea ca inima se obisnuieste cu acest ritm si, dupa o vreme, ramane la acelasi nivel in timpul exercitiilor.
ANTRENAMENT de forta
Tuturor ne place sa admiram corpul masculin sau cel feminin cu muschii frumos definiti si sculptati. Pentru a realiza acest lucru este necesar un antrenament pentru forta. Planul antrenamentului pentru forta este diferit de cel al antrenamentului al carui scop este cresterea masei musculare. De multe ori aceste tehnici se combina.
Cresterea masei musculare apare ca rezultat al antrenamentului, iar forta musculara apare ca o componenta care se dezvolta in timpul antrenamentului.
Putem mentiona:
- exersarea corpului in totalitate, in acest caz se folosesc grupele musculare mari; corpul lucreaza ca un intreg, iar pentru asta, trebuie sa fie tratat in acest mod;
- push-pull antrenament - in acest tip de antrenament puterea grupei musculare se imparte intre muschii care trag si cei ce imping.
ANTRENAMENT in circuit - preturi
Preturile variaza de la 80 lei pentru 8 sedinte, peste 90 lei, pentru 12 sedinte si 100 lei pentru 20 de sedinte intr-o perioada de o luna.
Preturile sunt prezentate cu titlu informativ. Pentru informatii legate de preturi si antrenamente, va sugeram sa contactati salile de fitness de mai jos
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie: