Ridicarea sanilor
Sanii frumosi, rotunzi, fermi, cu un contur estetic sunt considerati un simbol al feminitatii si senzualitatii. Pierderea elasticitatii pielii, efectele gravitatiei, sarcina, alaptarea, fluctuatiile in greutate pot afecta fermitatea si forma sanilor. Procesul de imbatranire determina modificari ale corpului nostru si implicit si asupra sanilor.
Sanii au reprezentat, si continua sa reprezinte, un simbol al frumusetii feminine. Exista multi factori care afecteaza, odata cu trecerea timpului, forma si consistenta sanilor. Aceasta se modifica, fermitatea lor scade, si apare de regula un grad variabil de lasare a acestora. Acestor modificari, sunt datorate procesului natural de imbatranire a pielii, dar si altor cauze precum sarcina si alaptarea, pierderea elasticitatii pielii sau pierderea in greutate.
ridicarea sanilor cu implant
Majoritatea femeilor prezinta, odata cu inaintarea in varsta, pierderea fermitatii si caderea sanilor. Aceste transformari pot fi mostenite, pot aparea dupa sarcina, pierderi in greutate sau datorita imbatranirii. Modificarile sunt progresive si se produc de obicei intre 20 si 40 de ani. Volumul glandei mamare poate ramane normal dar se pierde fermitatea si pozitia din tinerete. Mastopexia poate restabili fermitatea sanilor si poate corecta pozitia lor fara a mari sau reduce dimensiunile. Daca sanii au pierdut din volum si pacienta ii doreste mai mari, se pot introduce implanturi mamare.
O ridicare a sanilor realizata simultan cu un implant, duce la ridicarea sanilor lasati si creste marimea cupei. Aceasta procedura este numita mastopexie. Mastopexia sau ridicarea sanilor inseamna repozitionarea glandei mamare si a complexului areola mamelon folosind diferite tehnici chirurgicale. In unele cazuri este necesara si micsorarea areolei. Areola mamara este zona pigmentata de la nivelul sanului, de culoare roz, care contine si mamelonul. La femei care nu au dat nastere, areola are o culoare roz si are un diametru de aproximativ 2 cm, iar dupa doua luni de la conceptie ajung la o culoare mai inchisa si la un diametru de 3 – 6 cm.
Dupa cum am spus, aceasta interventie chirurgicala este efectuata la femei care sunt nemultumite de forma sanilor. Motivele penru aceasta operatie sunt: genetica, sarcina, alaptare, imbatranire, pierderea in greutate si multe alte factori.
Indicatii preoperatorii:
• inainte de operatie, trebuie efectuata o mamografie sau ecografie mamara;
• nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
• este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;
• de regula, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;
• trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
• trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;
• daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat la minimum 2 saptamani dupa operatie;
• evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie;
• nu urmati o dieta stricta inainte de operatie, deoarece poate intarzia vindecarea;
• daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.
recuperare dupa operatie
Ca orice alta operita, si operatia de ridicare de sani necesita timp pentru recuperare. In primele 2 saptamani, pacienta poate sa aiba ceva discomfort care nu se traduce neaparat prin durere. Pacientele sunt sfatuite sa nu doarma pe burta si sa evite baile. Recuperarea dupa operatie este foarte importanta, cum este la fel de importanta si alegerea chirurgului, ca si metoda prin care va fi efectuata operatia.
Dupa externare, firele se scot la 12 zile de la operatie, acest lucru putand fi rezolvat fara probleme de medicul de familie al fiecaruia. Este obligatoriu sa purtati un sutien chirurgical timp de 2-3 luni. Pot aparea modificari ale sensibilitatii areolei si mamelonului, care de regula dispar in primele 6 saptamani fiind foarte rar permanente.
Reluarea lucrului se poate face la maximum o saptamana de la operatie iar sporturile solicitante trebuie evitate pentru o perioada de 1 luna. Operatia nu va impiedica alaptarea in cadrul unei noi sarcini dar aceasta va influenta negativ asupra cicatricelor si pozitiei sanilor.
In privinta cicatricelor, pana la 6 luni ele se rosesc si se umfla iar dupa 9 luni - 1 an, ele se aplatizeaza si se deschid la culoare. Se recomanda evitarea expunerii la soare timp de 1 an de la operatie, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricelor. Noi facem toate eforturile pentru a face cicatricele cat mai mici posibile si mai greu de sesizat.
Totusi, este important sa retineti ca cicatricele de la mastopexie sunt mari si permanente. Din fericire, ele sunt mascate de sutien sau de costumul de baie. De asemenea, ar trebui sa aveti in vedere ca un lifting al sanilor nu va tine sanii fermi la nesfarsit - efectul gravitatiei, a sarcinilor, imbatranirii si fluctuatiile in greutate putand determina reaparitia gradata a ptozei.
preturi
Preturile incep de la 8 000 de lei si pana la 12 000 de lei.
Preturile sunt informative, iar pentru mai multe informatii va rugam sa contactati cabinetele de mai jos.
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie:
chirurgie esteticaclinici chirurgie esteticaclinici chirurgie plasticaoperatii chirurgicaleoperatii esteticechirurgie plastica