Torturi cu fructe
Daca torturile de ciocolata sunt mai bune pentru lunile de iarna si de toamna, atunci torturile de fructe sunt perfecte pentru verile calduroase, atunci cand vrem ceva rece, dulce si revigorant.
Majoritatea fructelor au valoare alimentara, fiind consumate atat crude cat si conservate sub forma de gemuri, marmelade, compoturi etc. Fructele sunt bogate in substante dulci, hranitoare si vitamine. Fructele sunt de asemenea parte componenta a prajiturilor, inghetatelor, iaurturilor etc.
Torturile frumoase de fructe, care ni se topesc in gura, sunt o alternativa serioasa pentru inghetata care este gustarea numarul unu pe timpul verii. Dar exista si un sortiment de tort de inghetata cu fructe si astfel le puteti avea pe ambele.
TORTURILE DE FRUCTE – PARERI
Aceste torturi sunt suculente si cremoase. Puteti face un tort din fructele favorite sau poate dintr-o combinatie de mai multe ingrediente. Fructele si ciocolata sunt o combinatie ideala si toata lumea va fi multumita de gustul acesteia.
Fructele carnoase sunt de obicei viu colorate datorita antocianilor si carotenoizilor din celule. Celule parenchimatice ale mezocarpului acestora au membrane subtiri si continutul suculent si bogat; cand nu sunt inca mature insa, fructele carnoase contin taninuri si acizi organici care le fac astringente si acre.
Fructele uscate au celulele pericarpului cu membranele ingrosate, strans unite intre ele si lipsite de sucuri si substante nutritive. Peretii fructului au fie o coaja tare (aluna, ghinda), fie un invelis pergamentos (pastaia, capsula).
Torturile de fructe mai au un avantaj, si anume, ca le puteti folosi pentru a-i face pe copiii dumneavoastra, si nu numai, sa manance fructe pe care in general nu le-ar incerca.
TORTURI DE FRUCTE CU ZMEURA
Zmeurul este un arbust stufos, peren, cu lastari taratori, cu tulpini drepte, arcuite spre varf, cu ghimpi drepti, de forma unor ace, adeseori plasati numai pe partea inferioara. Zmeura se cultiva din doua motive: pentru consumul fructelor in stare proaspata si pentru procesare industriala. Din zmeura se extrage xilitolul, care este un indulcitor artificial folosit mai ales in tratarea si prevenirea cariilor dentare.
Zmeurul infloreste incepand din luna mai pana in iulie. Creste spontan in locuri stancoase, luminisuri de paduri, regiuni deluroase si muntoase.
Zmeura este pe placul copiilor, dar exista si unii carora nu le place. Dar toti copiii adora zmeura atunci cand este intr-un tort. Zmeura combinata cu frisca da tortului un gust incredibil astfel incat toata lumea il va adora.
TORTURI DE FRUCTE CU PISCOTURI
Piscoturile, cunoscute si sub numele de piscoturi de sampanie sau biscuiti Savoiardi, sunt un produs de cofetarie usor de o consistenta spongioasa si casanta. Forma tipica a piscoturilor este cilindrica si plata, asemanatoare unui deget mare. Piscoturile constituie ingredientul de baza in numeroase deserturi, precum torturi, sarlote si tiramisu. De obicei, piscoturile sunt inmuiate in cafea sau lichior, ca in cazul tiramisului.
Ingredientele principale din piscoturi sunt albusuri si galbenusuri de ou, zahar tos, pudra si faina. In reteta originala nu este necesara adaugarea de afanatori, deoarece piscoturile isi iau consistenta pufoasa prin aerul incorporat in albusurile batute.
Inca un tip de tort care va incanta orice copil, deoarece – cunoasteti vreun copil caruia sa nu-i placa piscoturile? Acest tort este o alegere perfecta daca va plac deserturile moi si cremoase. Puteti pune piscoturi si in tortul cu zmeura, fapt ce-i va da un gust si mai bun.
TORTURI DE FRUCTE CU INGHETATA
Inghetata este un desert rece creat din produse lactate, cum ar fi laptele si smantana, combinate cu asezonare si indulcitori precum zaharul. Aceasta mixtura este creata incet la rece pentru a preveni formarea cristalelor de gheata, astfel rezultand o inghetata neted structurata.
Aceste ingrediente, alaturi de aerul introdus in timpul procesului de amestecare (tehnic , numit trecerea peste nivel) creeaza inghetata.
Ne intoarcem acum la inceputul povestii noastre. Acest tort cu inghetata este un rasfat pe timpul lunilor calduroase de vara. Delicios si racoritor, cu banane, frisca si gelatina, va va face sa zambiti de fericire. Daca copiii dumneavostra prefera zmeura, capsunele sau ciresele, toate acestea pot fi folosite in locul bananelor si astfel, fructele rosii vor crea un contrast si mai frumos.
Dar cand suntem in toiul lunilor de vara, cine ar avea chef sa stea si sa faca un tort? Vrem doar sa-l savuram asa ca sunati la cofetarie si comandati deliciosul tort de fructe pentru familia dumneavoastra sau pentru oaspeti.
TORTURILE DE FRUCTE - PRET
Pentru un tort de fructe va trebui sa alocati intre 55 – 160 RON/kg.
*Preturile afisate au caracter informativ. Pentru informatii exacte contactati cofetariile de mai jos:
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie:
cofetariicofetarii bucuresticofetariecofetarie bucuresticofetarii din bucuresti