Albirea dintilor
Fiecare dintre noi are dorința firească să se îngrijească și să-și îmbunătățească look-ul.
Prima impresie contează, iar oamenii, prima dată, remarcă zâmbetul unei persoane, spun studiile.
Un zâmbet alb, o dantură sănatoasă, cu dinți curați și îngrijiți, este o carte de vizită în relațiile cu ceilalți.
Ce presupune tehnica albirii dinților?
Procesul de albire a dinților constă în îndepartarea petelor, astfel ca dintele devine mai alb. Procedura este simplă, fară durere, la un preț accesibil, si puteti ajunge repede la rezultatul dorit.
Există mai multe tehnici de albire a dinților. In urma unui control, medicul dumneavoastră stomatolog vă poate recomanda una dintre acestea. Este important de știut că tehnica de albire nu poate fi utilizată în saloane de înfrumusețare, sau pe cont propriu, deoarece pot sa apara urmari nedorite.
Pastele pentru albirea dinţilor conțin substanțe uşor abrazive, iar unele dintre ele, și substanțe pentru lustruirea dinților. Aceste paste actionează doar la suprafață, substanța activă nepatrunzand adânc in dinte, cu toate acestea, puteti obtine dinți cu o nuanță mai alba.
Există așa-numitele benzi de albire, care sunt subțiri și aproape insesizabile atunci când sunt aplicate pe dinți. Conțin un gel și se aplică pe dinți de două ori pe zi, timp de 30 de minute, în decurs de doua săptămâni. Este important de știut că lungimea benzilor este standard, şi nu personalizată, astfel că uneori aceasta banda poate să nu acopere întreaga arcadă.
Albirea dinților la domiciliu cu ajutorul gelului și a foliei pentru dinți, poate începe dupa ce stomatologul v-a luat amprenta dentară și v-a dat o folie transparentă, special făcută pe măsura arcadei dumneavoastră. Aplicarea acestei tehnici este recomandată pe timp de noapte, când dantura este mai putin solicitata. Gelul trebuie turnat pe folia numită și matriță, și ținut pe dinți timp cateva ore. Gelul patrunde în smalț, acționând astfel asupra întregii zone acoperite. Avantajul acestei tehnici este că se poate efectua la domiciliu, dar numai la recomandarea unui medic stomatolog. Efectele acestui tratament dureaza 3 ani.
La albirea dinților în cabinetul stomatologic, medicul vă va proteja mai întai gingia cu un al tip de gel, urmând ca mai apoi să aplice gelul pentru albire a dintilor. Avantajul acestei tehnici este că se face sub supravegherea constantă a unui medic stomatolog.
Albirea cu laser
Dacă sunteți fumător sau aveți alte obiceiuri nesanatoase, sau pur și simplu nu vă mai place culoarea dinților dumneavoastră și vreți un alb mai strălucitor, albirea danturii se poate face cu ajutorul unor lămpi speciale și al gelului de albire.
Această procedură durează o jumătate de oră, și se bazează pe utilizarea peroxidului de hidrogen, continut de gel, precum și a lămpii UV, care nu emană căldură și nu afectează dintele. Gelul contine fluor care este benefic dinților. Înainte de aplicarea gelului, se protejează gingia pacientului cu un alt tip de gel.
Experiența în albirea dinților
Cum se albesc de fapt dinții? Compușii peroxidului de hidrogen sau peroxidului de carbamidă, respectiv moleculele acestora, sunt suficient de mici pentru a pătrunde prin smalț, în stratul următor, unde se descompun în apă și oxigen. Apa se evaporă iar oxigenul acționează asupra dintelui, înălbindu-l. Sună destul de simplu, nu?
Cel mai important lucru de știut este că tehnica este complet inofensiva, apa și oxigenul, fiind compatibile cu organismul, iar laserul accelerează procesul, prin activarea substanțelor, și de aceea procesul de albire cu ajutorul laserului este mai rapid.
Cât durează tratamentul de albire a dinților și cât de des se poate aplica?
Albirea se poate face într-o singură sesiune, cu substante mai dure, sau în mai multe, cu concentrații de substanțe mai mici. Desigur, durata procedurii depinde si de tehnica folosită în albirea dinților. Dacă pacientul urmează sfatul doctorului, fiecare şedinţă ulterioară va fi doar de păstrare a efectului deja obţinut. Aceste şedinţe ulterioare se fac nu mai devreme de 6-8 luni şi adeseori după 12-15 săptămâni.
Cât durează efectul?
Durata acestui efect depinde în primul rând de o bună igienă orală, apoi de obiceiurile dăunătoare ale pacientului, precum şi de starea danturii acestuia.
Pret
Prețurile variază îm funcție de metoda folosită. Spre exemplu, albirea acasa pe bază de folii costa 75 de EUR/350 RON pentru un maxilar iar 120 EUR/ 550 RON pentru amândouă, iar albirea cu laser, 150e/680 RON – 290 EUR/1300 RON.
Preturile sunt aproximative, pentru informatii exacte cu privire la servicii, va sugeram sa contactati cabinetele de mai jos:
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie:
cabinete stomatologicecabinete stomatologice bucuresticabinet stomatologiccabinet stomatologic bucurestistomatologiedentistidentist