Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Baterii de baieBaterii de baie. Aflati totul despre bateriile de baie, dimensiuni, materiale folosite, preturi, impresii, telefoane si adrese de contact.https://www.bucuresti365.roBaterii de baie

Baterii de baie

 

Bateriile fac parte din acea gama de produse care va pot personaliza baia sau bucataria dumneavoastra, din acest punct de vedere acestea pot conferi un aspect deosebit spatiilor voastre interioare, mai ales daca sunt asortate in mod creativ cu restul elementelor.
Acestea reprezinta cele mai importante elemente din sala de baie, deoarece acestea sunt cele folosite obiecte ale baii. Pe langa furnizarea apei pentru chiuveta sau cada de baie, aceasta reflecta design-ul in intreg spatiul salii de baie. Prin urmare, optiunea dumneavoastra pentru modelul bateriei si locul in care va fi amplasarea acestuia, vor influenta aspectul final al salii de baie. Bateriile sunt disponibile acum intr-o varietate de stiluri: de la bateriile moderne, concepute pentru a completa spatii minimaliste, pana la stiluri clasice, concepute sa puna in valoare locuintele traditionale si cele decorate in tendinte moderne.

MODELE DE ROBINETE PENTRU BAIE

Stiai ca exista mai multe tipuri de baterii? Exista baterii pentru chiuveta, cada, dus si chiar pentru bideu. Insa, confuzia apare atunci cand te afli in fata ofertei, tot mai variate de pe piata, si nu stii care produs este mai bun, eficient si avantajos. Primul, dar si cel mai important criteriu de alegere, este calitatea, asta daca vrei sa eviti neplaceri, precum scurgerile de apa si zgomotul. Un indicator al calitatii poate fi greutatea (o baterie mai grea este mai rezistenta). Din punctul de vedere al materialelor, cea mai buna este alama sanitara. Un aspect important este componenta alamei: in cazul in care aceasta contine peste 59% cupru, atunci este o baterie care nu modifica proprietatile apei si nu dauneaza sanatatii; daca are in componenta mai mult zinc (deci sub 59% cupru), atunci bateria modifica proprietatile apei si poate chiar dauna sanatatii dumneavoastra.
Cele mai vechi si mai cunoscute baterii sunt cele clasice, cu robinet pentru apa rece si, separat, pentru apa calda. Locul acestora a fost luat, in timp, de bateriile monocomanda, datorita usurintei privind folosirea acestora, dar si a economiei de apa pe care o realizeaza. Un interes crescut prezinta si bateriile termostatice, cele cu temporizator sau bateriile cu senzori.
Din punctul de vedere al materialelor folosite la finisaje, putem enumera: baterii cromate, argintii, aurii sau din bronz. Alegerea culorii se face tinand cont de stilul abordat in amenajare, de modelul si culoarea chiuvetei, a cazii si chiar a placilor ceramice. Cum majoritatea bailor sunt amenajate in stil modern sau minimalist, bateriile cromate/argintii reprezinta cea mai frecventa alegere.
Baterii cu pastila de ceramica si bateriile de teflon
Modelele care contin pastila de teflon au preturi mici, dar si durata de viata este mai mica. Prin zgarierea pastilei de catre nisipul si impuritatile din apa, se produc defectiuni care duc la scurgeri de apa, chiar si atunci cand bateria este inchisa. Bateriile cu pastila de ceramica sunt mult mai performante, produc mai putin zgomot, dar sunt mai scumpe.
Baterii cu sau fara perlator
Perlatorul este un filtru de plasa care se gaseste la capatul bateriei. Pe langa rolul de filtru, perlatorul ofera un aspect bogat jetului de apa (prin realizarea amestecului de aer si apa). Mai mult de atat, perlatorul impiedica depunerea masiva a calcarului, iar intretinerea devine mai usoara. Deoarece diferenta de pret intre bateriile cu perlator si cele fara este nesemnificativa, avand un motiv in plus sa alegi o baterie cu perlator.

ROBINETE DIN GRANIT

Bateriile din granit durabile sunt cele achizitionate de la producatorii germani de top. Gama diversificata de optiuni va permite sa gasiti combinatia de chiuveta si baterie care sa creeze ambianta potrivita oricarui stil de design. In plus, armonia perfecta intre design-ul si culorile pentru bateriile si chiuvetele din granit, va pot ajuta sa gasiti imediat perechea ce va caracterizeaza.
Suprafetele bateriilor din granit pentru bucatarie sunt extrem de usor de curatat si intretinut, rezistente la zgarieturi, la rugina, acizi si la socuri mecanice. Testele extensive de calitate au dovedit rezistenta la uzura a acestor baterii din granit.
Datorita faptului ca robinetul unei baterii granit poate fi folosit in medie de 70-80 de ori, acesta trebuie sa fie confectionat dintr-un material de inalta calitate, care sa respecte si normele igienice de siguranta. Calitatea apei trebuie sa se pastreze in timp, de aceea materialele folosite in productie sunt de cea mai buna calitate, in timp ce tehnologiile ultramoderne incorporate asigura suprafete fara bacterii, fara depozite de murdarie sau calcar.
Inainte ca un modelul sa iasa pe piata, specialistii supun toate componentele la teste riguroase, pentru a va asigura calitatea optima a acestora si pentru a le certifica. Diversitatea culorilor si a modelelor disponibile pentru bateriile de bucatarie, vor facilita gasirea combinatiei ideale intre bateria si chiuveta de bucatarie, multumind astfel chiar si pe cei mai pretentiosi clienti.

ROBINETE PENTRU CHIUVETA

Modelul, forma, materialul, culoarea si functionalitatea acestuia sunt doar cateva aspecte de care trebuie sa tineti seama atunci cand hotarati alegerea unei baterii pentru bucataria dumneavoastra. Odata cu aparitia si a altor materiale, in afara inoxului, cum ar fi granitul, piatra naturala sau sticla, partea estetica a ajuns sa fie pusa pe primul plan.
Gandeste-te la nevoile tale: daca vrei sa speli multe vase si sa pregatesti ingrediente sau daca doar vrei sa clatesti vasele inainte de a le pune in masina de spalat vase. Trebuie sa iei in considerare cat de des folosesti chiuveta si spatiul de care dispui. Chiuvetele si bateriile sunt mai eficiente, daca sunt plasate intre plita si masina de spalat vase, impreuna cu cuva si suportul pentru vase in partea dreapta sau in partea stanga, daca esti stangaci.

ROBINETI CU SENZORI

Acestea sunt robinete care sunt legate de facilitati publice, dar ele sunt din ce in ce mai populare in gospodariile particulare. Un singur consum de apa va permite rationalizarea. Robinetii cu senzori difera de pregatire si de instalare conventionala, deoarece senzorul trebuie sa fie alimentat de o baterie sau de o alta sursa de energie.
Exista doua tipuri de baterii de senzori: bateriile cu deschiderea supapei regleaza raportul de amestec de apa calda si rece; al doilea tip, in care bateria de pe corp exista un potentiometru, care regleaza raportul dintre apa calda si rece.
Robinetii cu senzori au devenit instrumente uzuale, produse in serie, ceea ce a determinat o scadere a preturilor, deci acces mult mai simplu pentru utilizatorul obisnuit. Dar, trebuie sa mai tinem cont de un singur lucru: robinetii cu senzori beneficiaza de un design modern, inclus deja in pret. Daca ne gandim ca bateriile clasice pentru baie, furnizate de marii producatori in colaborare cu designeri de renume, costa putin, ne vom da seama ca investitia chiar merita, asta si datorita unei serii de avantaje practice incontestabile, pe care le enumeram: economia de apa, care poate ajunge pana la 70% din consum (ganditi-va cat de repede va recuperati investitia, mai ales daca in locuinta traiesc mai mult de 4 persoane); igiena acestuia (nu trebuie sa atingeti nicio parte a robinetului); rapiditate (jetul de apa tasneste aproape instantaneu, fara a mai fi nevoiti sa faceti prea multe gesturi, inclusiv atunci cand vreti sa reglati temperatura apei, parametru care poate fi setat o data si bine).
Detaliile tehnice nu trebuie sa va preocupe prea tare. Trebuie sa stiti doar ca robinetul are incorporat un senzor, conceput sa detecteze in infrarosu orice miscare pe o distanta de circa 30 de centimetri, moment in care acesta se declanseaza. Se opreste firesc, dupa ce miscarea inceteaza, la cateva secunde. Sistemul poate functiona cu baterii alcaline, care va sunt suficiente pentru cativa ani, sau la reteaua de curent, de 220 V. Consumul de energie electrica este nesemnificativ: maxim 2 W.
In consecinta, puteti utiliza fara probleme un robinet cu senzori, intr-un moment in care si alte utilitati dintr-o locuinta moderna functioneaza cu ajutorul acestei tehnologii: aprinderea/stingerea luminii, translatarea draperiilor, sistemele de securitate, dar si multe alte sisteme care functioneaza    intr-un mod asemanator.


ROLUL BIDEULUI

Bideurile pot fi incorporate in bazinul de toaleta sau pot fi fixate separat, instalate in baie, langa toaleta. Se pot gasi in majoritatea magazinelor de specialitate, cu obiecte sanitare. Bideurile sunt asemanatoare unei toalete, insa sunt destinate spalarii zonei intime.
Pe piata se gasesc o multitudine de modele de bideuri, care comprima o serie de facilitati generate de montare si utilizare. Unele tipuri se racordeaza simplu la reteaua de apa si functiile se pot seta cu ajutorul butoanelor.
Alte modele se moteaza simplu la reteaua de energie electrica si la cea de apa rece, dar au si functii suplimentare de incalzire a apei utilizate. De asemenea, exista si bideuri ultraperformante, care dispun de numeroae functii suplimentare. Printre acestea se numara reglarea jetului si a intensitatii acestuia, reglarea apei calde, incalzirea scaunului, protectie suplimentara pentru copii, schimbarea pozitiei tijei pentru jetul de apa, functia de hidromasaj, functia de economie a energiei sau un sistem de autocuratare a tijei.

BATERII DE BAIE – PRETURI

Robinet pentru cadite de dus, robinete de la 130 de lei pana la 12 550 de lei; Robinet entru chiuveta, de la 140 de lei pana la 1600 de lei; Robinet pentru bideu, de la 138 de lei pana la 3360 de lei.
     *Preturile sunt cu caracter informativ. Pentru toate informatiile exacte, va sugeram sa contactati showroom-uri de mai jos.

 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti showroom-urile care comercializeaza baterii de baie

Baterii de baie :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Baterii de baie
Scrie comentariu:

Subiecte din categorie: