Bideu
Bideurile sunt utilizate, in principal, pentru a spala si pentru curatarea intima a copiilor mici sau a persoanelor varstnice. De asemenea, bideurile traditionale pot fi folosite pentru a curata orice alta parte a corpului uman, cum ar fi picioarele.
In ciuda asemanarii cu o toaleta, un bideu traditional poate fi de dimesiuni mai mari, in comparatie cu o chiuveta. Exista bideuri care sunt atasabile la bolurile de la toaleta obisnuita. Acestea au avantajul pretului mic si economisesc spatiu.
Bideurile cu un jet vertical nu sunt destinate sa inlocuiasca utilizarea de hartie igienica, deoarece acestea pot atinge un nivel ridicat de curatenie a zonei intime.
Bideurile sunt considerate ineficiente, fata de standardele actuale de contraceptie, iar folosirea lor pentru aceasta functie a fost abandonata rapid si uitata, odata cu aparitia contraceptivelor moderne, cum ar fi pilula.
BIDEUL – BENEFICII
La inceput, cand a fost creat, parea ca are de forma unui container obisnuit. Mai tarziu, a aparut constructia unei parti din apa de pulverizare si pompa de mana. Acestea au fost mult timp o parte din planificarea unui dormitor, dar, de-a lungul timpului, locul lor permanent a fost in baie, langa scaunul de toaleta.
Odata cu aparitia bideurilor, s-a usurat foarte mult viata persoanelor cu probleme de mobilitate sau a celor cu deficit total de mobilitate, intrucat nu mai era nevoie sa foloseasca dusul pentru o igiena intima ori servetele intime care pot dauna imunitatii bacteriologice a corpului nostru. Bideul nu trebuie sa inlocuiasca dusul, intrucat este o parte importanta a igienei noastre corporale, dar si a sanatatii noastre.
Desi nu exista reguli de intrebuintare a bideului, este indicat sa utilizati o pozitionare pe bideu cu fata spre jetul de apa si aer, astfel incat spalarea sa se faca in conformitate cu nevoile noastre.
Atunci cand decideti ca este timpul pentru o investitie intr-un astfel de obiect sanitar, este bine sa va orientati si la restul mobilierului pentru baie, deoarece trebuie sa fie in acelasi stil cu vasul de toaleta, chiuveta si alte obiecte sanitare din baia dumneavoastra.
BIDEUL – UTILIZARE
Asa cum am vorbit, in plus fata de igiena intima, poate fi folosit si pentru alte situatii, cum ar fi, spalarea picioarelor, care este mult mai usor decat in baie. Unii oameni isi spala hainele in bideu sau chiar incaltamintea, cum ar fi pantofii.
Scaunul bideuului modern se afla deasupra recipientului cu apa. De obicei, este facut din ceramica, iar aspectul sau seamana cu toaleta clasica. Cu toate acestea, exista mai multe tipuri de bideuri, insa, diferenta este ca trebuie sa detina un robinet cu apa calda si rece.
Dupa ce ai folosit toaleta, fie ramai in continuare pe toaleta, daca dispune de un bideu incorporat, fie te muti la un bideu separat. Aici controlezi volumul de apa cu ajutorul robinetilor si te speli in zonele intime.
Jetul de apa ajunge in zonele tale intime, dar este important sa ajustezi temperatura apei, astfel incat sa nu fie prea rece sau prea fierbinte. Trebuie sa te simti confortabil atunci cand te speli. Dupa ce ai folosit bideul, clateste-te de cateva ori cu un jet de apa puternic. De asemenea, poti folosi si sapun sau alte geluri speciale pentru zona intima.
BIDEUL – PRETURI
Preturile, pentru achizitionarea unui bideu, incep de la 150 de lei si pot ajunge si la 2300 de lei, pentru cele performante, cu diferite optiuni.
*Preturile sunt cu caracter informativ. Pentru toate informatiile exacte, va sugeram sa contactati showroom-uri de mai jos.
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie: