Chiuveta
Poate ca in acest moment va ganditi la achizitionarea unei noi chiuvete, iar noi va putem ajuta sa alegeti mai usor cel mai bun si cel mai atractiv model pentru interior baie.
Modelul, forma, materialul, culoarea si functionalitatea sunt doar cateva aspecte de care trebuie sa tineti seama, in ceea ce priveste alegerea unei chiuvete si a unei baterii pentru bucataria dumneavoastra. Odata cu aparitia si a altor materiale in afara inoxului, cum ar fi granitul, piatra naturala sau sticla, partea estetica a ajuns sa fie pusa pe primul plan, din ce in ce mai des, in momentul deciziei finale.
Gandeste-te la nevoile tale, daca vrei sa speli multe vase si sa pregatesti ingrediente sau daca doar vrei sa clatesti vasele inainte de a le pune in masina de spalat vase. Trebuie sa iei in considerare cat de des folosesti chiuveta si spatiul de care dispui. Chiuvetele si bateriile sunt mai eficiente daca sunt plasate intre plita si masina de spalat vase, cu cuva si suportul pentru vase in partea dreapta (sau stanga, daca esti stangaci).
Alege chiuveta in functie de nevoile tale. Cuvele mari sunt potrivite pentru a spala vasele, iar o cuva dubla este practica pentru a face doua lucruri in acelasi timp (prepararea mancarurilor si spalatul legumelor). Chiuveta cu scurgator este cea mai potrivita, daca speli des vasele, si te ajuta sa mentii blatul uscat.
CUM ALEGEM O CHIUVETA?
In primul rand, ar trebui sa aleaga materialul care ofera chiuvetei o inalta calitate, de exemplu, ar putea sa fie din portelan sau din ceramica. Oamenii pot opta pentru un design inovator, de multe ori proiectat in Italia.
Chiuvete pot fi gasite intr-o varietate de forme, care pot satisface cei mai pretentiosi clienti. Ele pot fi sub forma unui cerc, patrat, oval, care va extinde functionalitatea tuturor obiectelor din bucataria sau baia unde este amplasata. Acestea pot fi gasite in diferite dimensiuni sau pot fi construite, montate pe o suprafata sau carcasa, ori poate fi fixata pe perete, acestea fiind numite „chiuvete in consola”.
MONTAREA CHIUVETEI
Design-ul modern al chiuvetei reflecta minimalismul si simplitatea. Aceasta ofera o completare a elegantei in spatiu, linii simple si forme, ca urmare a spatiului, astfel incat formeaza o armonie cu alte elemente de interior ale baii.
Chiuvetele incorporate sunt proiectate pentru a va oferi totul la indemana. Exista modele care au doua vase de ceramica, in care puteti seta tot ceea ce este necesar pentru igiena personala.
Montarea deasupra blatului (chiuvete incastrabile) se aplica atunci cand marginile chiuvetei se sprijina pe blat, deoarece depaseste decupajul realizat in acesta. Se poate realiza cu un minim de efort, nefiind nevoie de sisteme suplimentare de sustinere. In plus, chiuveta se muleaza pe orice fel de blat. Curatarea si ingrijirea blatului sunt ceva mai dificile, mai ales in zona in care se imbina cu chiuveta.
Montarea sub blat este cea mai noua metoda. Este din ce in ce mai intalnita datorita usurintei cu care se curata blatul si a faptului ca muchiile chiuvetei nu se vad, conferind asftel un aspect placut. Se instaleaza destul de dificil, fiind nevoie de un sistem de sustinere a chiuvetei si de un blat din material solid.
Montarea corpului comun cu blatul (pentru masca) se alege atunci cand blatul este produs din acelasi material ca si chiuveta si sunt imbinate din fabricatie. Pe langa aspectul placut si faptul ca este usor de curatat, aceasta metoda elimina infiltrarea apei.
DIN CE MATERIAL ESTE REALIZATA CHIUVETA?
Cele mai utilizate materiale in realizarea chiuvetelor sunt inoxul sau otelul inoxidabil si compozitul, cum ar fi granit, fraganit sau tectonita.
Chiuvetele realizate din inox sunt cele mai raspandite modele de chiuvete de bucatarie, tabla de inox fiind foarte usor de modelat, se gasesc in cele mai variate forme.
O chiuveta buna de bucatarie trebuie sa aiba minim 0.5 mm grosime si o puteti gasi cu diferite finisaje: satinat, microtexturat, microdekor. Tabla de inox este CrNi 18/10 (careia i se mai spune si inox medical) si are urmatoarele caracteristici: curatare usoara, rezistenta la impact, rezistenta la substante chimice, rezistenta la temperaturi mari si socuri termice.
Pentru intretinerea acestui tip de chiuveta de bucatarie, trebuie sa folositi doar carpe moi si detergenti lichizi de uz casnic. Trebuie sa evitati substantele acide sau abrazive si sa nu lasati pe suprafata acestora alimente sau substante corozive. Pentru chiuveta de bucatarie din inox, se recomanda o baterie de bucatarie din acelasi material.
Chiuvetele realizate din compozit (granit, fragranit, tectonita) sunt dintre cele mai rezistente datorita materialului de pe piata, foarte robust, cu risc foarte scazut de zgarieturi si cu o rezistenta neegalata la temperaturi ridicate (pana la 280 grade Celsius). Materialul contine, in proportie de peste 70%, particule de granit unite intre ele cu rasina polimerica de calitate superioara. Pe langa avantajele robustetii, chiuvetele de bucatarie din compozit se pot gasi intr-o gama variata de culori. De la alb imaculat la negru intens, fiecare producator are propriul paletar de culori.
Asadar, puteti adapta chiuveta foarte usor, in functie de culorile ambientale din bucataria dumneavoastra. Poate unicul dezavantaj al acestor chiuvete este faptul ca, din pricina materialului greu de modelat, exista mai putine varinate de design decat cele din inox. Compozitul este un material usor de curatat, pentru ca este foarte neted si aduce un plus de rezistenta la socuri si lovituri.
Pentru a intretine in mod corespunzator o astfel de chiuveta de bucatarie, se recomanda folosirea detergentilor lichizi si a carpelor moi, neabrazive. Petele de zi cu zi se pot curata doar cu apa, stergandu-se apoi chiuveta de bucatarie cu o carpa uscata si curata. Este interzisa expunerea suprafetelor de granit la substante acide, diluanti de vopsea sau solventi.
Unii producatori au imbunatatit suprafata granitului cu ioni de argint, asigurand astfel o protectie indelungata. Ionii de argint ajuta la pastrarea suprafetelor in conditii mult mai igienice, iar testele demonstreaza faptul ca 99% dintre bacterii nu se vor mai inmulti.
Chiuvetelor de bucatarie din compozit li se pot asorta baterii din acelasi material, cu aceeasi nuanta de culoare, dar se pot face si combinatii de culori, in cazul in care ambientul permite acest lucru. Exista baterii cu finisaj integral din granit sau doar partial. Recomandate sunt variantele de chiuvete de bucatarie cu doua cuve, deoarece exista modele din granit cu dus extractibil.
CHIUVETE DIN STICLA
Chiuvetele de bucatarie din sticla vor da libertate creativitatii tale. Ele sunt facute pentru cei mai pretentiosi utilizatori, care nu fac compromisuri de la calitate, dar nici de la design.
Chiuvetele sunt disponibile in modele diferite si mai multe nuante, de la alb si negru pana la galben si rosu. Ele sunt fabricate din otel inoxidabil sau din sticla tratata. Tratarea termica a sticlei imbunatateste proprietatile mecanice, crescandu-i foarte mult duritatea. Chiuvetele din sticla sunt foarte compacte si dure, in ciuda aspectului lor modern.
Pentru a intretine in mod corespunzator o astfel de chiuveta de bucatarie, se recomanda folosirea detergentilor lichizi si a carpelor moi, neabrazive. Petele de zi cu zi se pot curata doar cu apa, stergandu-se apoi chiuveta de bucatarie cu o carpa uscata si curata.
Pentru chiuvetele de bucatarie din sticla se pot asorta baterii din inox clasice, cu dus extractibil, fie cu tehnologie standard sau cu tehnologie electronica.
CHIUVETA – PRETURI
Preturile variaza de la 80 de lei pana la 31 650 de lei.
*Preturile sunt cu caracter informativ. Pentru toate informatiile exacte, va sugeram sa contactati showroom-uri de mai jos.
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie: