Control oftalmologic
Oftalmologia este stiinta care se ocupa de diagnosticarea, prevenirea si tratarea bolilor oculare. De cele mei multe ori avem retineri cand trebuie sa facem un control medical, de cele mai multe ori din cauza ca ne temem de durere, de exemplu, ezitam sa mergem la sttomatolog, insa controlul oftalmologic nu este dureros si poate fi chiar o experienta interesanta.
Daca va inscrieti la scoala, la facultate, daca vreti sa dati examenul auto sau sa va angajati la un nou loc de munca, este necesar sa efectuati anumite controale medicale, printre care, cel mai probabil, si controlul oftalmologic.
CAND SE FACE CONTROLUL OFTALMOLOGIC?
De obicei, oamenii recurg la astfel de controale atunci cand nu mai vad la fel de bine la distanta sau de aproape. Unele persoane pot sa resimta o durere la nivelul ochilor, sa aiba ochii inrositi, altele sa prezinte o inflamatie a pleoapei sau alte leziuni oculare ori o senzatie de uscare a ochiului.
Controlul oftalmologic este obligatoriu la persoanele care sufera de anumite boli cronice, care pot duce la deteriorarea vederii. Astfel de boli sunt: hipertensiunea, diabetul, diabetul zaharat, boli ale tiroidei, sarcoidoza, lupus etc. De cele mai multe ori medicul oftalmolog colaboreaza si cu alti specialisti in tratarea afectiunilor oculare precum endocrinologul, neurologul, dermatologul, pediatrul etc. Controalele oftalmologice sunt recomandate la orice varsta.
CUM SE DESFASOARA CONTROLUL OFTALMOLOGIC?
La cabinetul medicului oftalmolog mai intai vi se vor pune cateva intrebari care sa-l ajute pe acesta sa afle cat mai multe in legatura cu problema dumneavoastra de sanatate.
Apoi va urma asa-zisa examinare fizica, in cadrul careia, cu diverse aparate oftalmologice, se vor examina ochii si structurile din jurul lor. Mai intai se va testa acuitatea vizuala, iar pe baza acestui test, daca este cazul, se vor putea prescrie ochelari. Ulterior se vor examina si celelalte parti ale ochiului precum pleoapele, corneea, irisul, globul ocular, pupilele si cristalinul. La final se va verifica presiunea intraoculara, precum si ultima componenta a ochiului, retina.
CONTROLUL OFTALMOLOGIC-PARERI
In urma unei consult oftalmologic, medicul obtine informatii complete referitoare la starea de sanatate a persoanei. Doar controlul complet si obiectiv este un control profesional si in urma acestuia, pacientul poate solicita investigatii suplimentare, in cazul in care exista suspiciuni legate de informatiile obtinute. La oftalmolog ar trebui sa mergem periodic. Bebelusii de peste 3 luni ar trebui sa faca primul control oftalmologic la pediatru, iar copiii de pana in 16 ani ar trebui sa repete acest control din doi in doi ani. In felul acesta, se urmareste dezvoltarea vazului la copii. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 17 si 39 de ani, ar trebui sa faca controlul oftalmologic tot o data la doi ani, mai ales cei care au in familie cazuri de boli oculare. Restul persoanelor, de peste 40 de ani, ar trebui sa isi faca consultul oftalmologic in functie de indicatiile medicului.
CONTROLUL OFTALMOLOGIC-PRET
Pretul unui consult oftalmologic variaza intre 150-250 RON.
*Preturile afisate au caracter orientativ, pentru mai multe informatii, contactati cabinetele oftalmologice de mai jos:
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie:
oftalmologiecabinete oftalmologicecabinet oftalmologicoftalmologclinici oftalmologiceclinica oftalmologie