Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Cardiologie veterinaraCardiologie veterinara. Aici aflati informatii utile despre cardiologia veterinara, cabinete veterinare unde gasiti servicii de cardiologie pentru animale, sfaturi utile, preturi.https://www.bucuresti365.roCardiologie veterinara

Cardiologie veterinara

Cu totii stim ca animalele au o inima  mare, care este intotdeauna plina de dragoste. Indiferent de cat de mult v-ati iubi propriul animal, el cu siguranta va iubeste mult mai mult. Unii dintre prietenii necuvantatori  au, din pacate, probleme cu inima. Exista predispozitie genetica la anumite rase canine si feline sau conditii declansatoare si, tocmai din aceasta cauza, este necesara o examinare cardiologica la veterinar, iar in cazul depistarii unei probleme, dupa tratarea acesteia, sa se poata intoarce cat mai repede la viata lor obisnuita.

examinarea cardiologica a cainilor

Cardiologia presupune tratarea afectiunilor cardiovasculare, inclusiv valvele cardiace, muschii inimii si vasele de sange. Avand in vedere faptul ca inima si plamanii sunt organe interdependente, cardiologii veterinari trebuie sa cunoasca atat bolile pulmonare, precum si alte boli care se dezvolta in zona pieptului.
Boala de inima nu inseamna neaparat la incetarea functionarii acesteia. Cea mai frecventa boala a inimii la caini este valvulopatia mitrala cronica. Aceasta boala este adesea observata la caini de rasa, de talie mica, dar care sunt mai in varsta.
Valvulopatia mitrala degenerativa (VMD) este una dintre cele mai frecvente cauze ale insuficientei cardiace la caine. Afectiunea este frecvent diagnosticata si la cal, porc si, in mod exceptional, la pisica.
VMD se manifesta la animalele de varsta adulta si inaintata, afectand mult mai frecvent masculii (de 1,5 – 2 ori mai mult decat femelele). Sunt afectati in special cainii din rasele de talie mica (sub 20 kg) si mai rar cainii de talie medie. Rasele frecvent afectate sunt: Pekinez, Teckel, Caniche pitic si mediu, Chihuahua, Pinscher, Fox Terrier, Cocker Spaniel si, mai rar, Dalmatian.
Valvulopatia mitrala degenerativa poate evolua ca afectiune unica sau asociata cu valvulopatia tricuspidiana (30% din cazuri), valvulopatia tricuspidiana izolata fiind o raritate.

Examinarea completa in cazul afectiunilor cardiologice consta in:

- consultatia clinica. prin palpare, ascultare, percutie si examinarea cu aparate;

- masurarea tensiunii arteriale;

- determinarea saturatiei de oxigen;

- electocardiograma uzuala sau Holter, in cazul aritmiei cardiace paroxistice;

- radiografia cardio - pulmonara;

- ecocardiografia;

- testele de efort.

In unele cazuri se impun analize si teste suplimentare ca examinarea biochimica si dozarea electrolitilor, hemoleucograma si gazometria.

 

EXAMINAREA CARDIOLOGICA A pisicilor

Se recomanda examinarea cardiologica in cazul pisicii dumneavoastra daca veti observa cateva simptome caracteristice afectiunilor cardiace: o usoara oboseala, tuse, respiratie grea, o acumulare de lichid in cavitatea abdominala sau in cavitatea toracica. Cele mai multe dintre probleme se rezolva cu succes. Consultatia si examinarea se face ca simin cazul cainilor, printr-o serie complexa de teste si analize, pentru a oferi un diagnostic corect.
Medicii veterinari din Europa, monteaza anual sute de stimulatoare cardiace, atat pentru caini, cat si pentru pisici. Zilnic se efectueaza proceduri de cardiologie interventionala, cum ar fi valvuloplastia cu balon. 
 

EXAMINAREa CARDIOLOGICA a iepurilor

Desi ne vine greu sa ne imaginam, chiar si micutii iepurasi, albi si pufosi, pot avea probleme cu inima. Daca observati ca animalul dumneavoastra are o stare generala prosta, este apatic sau daca dupa o alergare rapida respira foarte, foarte greu, este timpul sa ii faceti o examinare cardiologica pentru a ii putea asculta si vedea inima.

EXAMINAREa CARDIOLOGICA la papagali

In momentul in care veti veni cu pasarea dumneavoastra la veterinar, veti fi intrebat despre bolile anterioare ale acesteia, precum si alte simptome pe care le-ati observat. O examinare in detaliu a inimii ei, va determina cu exactitate problema pe care aceasta o are si modul cum va fi tratata.

EXAMINAREa CARDIOLOGICA la testoase

Evident ca si broscutele au inima! Si, din pacate, si ele se pot imbolnavi.  Daca este ceva in neregula cu aceasta mica vietuitoare in carapace, va fi nevoie sa o duceti la medicul dumneavoastra veterinar, care se va ocupa de examinarea in detaliu a starii ei de sanatate, pe baza careia va si propune un tratament adecvat.
 

EXAMINAREA CARDIOLOGICA veterinara-recomandari

 

Clinicile veterinare moderne au echipament de diagnosticare performante pentru a efectua o ecografie cardiaca, un EKG, pentru a masura tensiunea arteriala si analize de laborator. Interpretarea rezultatelor dupa efectuarea analizelor si evaluarea imaginilor radiologice ale inimii si ale plamanilor luate in doua proiectii vor conduce la diagnosticul corect si vor determina tratamentul coprespunzator.

Pentru ca inima animalului dumneavoastra indragit sa bata pentru mai multa vreme, este necesara o examinare cardiologica periodica, preventia problemelor cu greutatea si un program corespunzator de nutritie si ingrijire. In schimbul iubirii pe care o primiti de la animalul dumneavoastra de companie, puteti sa ii oferiti o viata de calitate, avand grija de sanatatea lui si efectuand macar o examinare cardiologica.

EXAMINAREA CARDIOLOGICA - preturi

Pentru un examen cardiologic complet este necesar sa alocati, intre 200 lei si 400 lei, in functie de complexitate, iar analizele vor costa aproximativ 50 lei. Preturile au caracter informativ. Pentru detalii precise, va rugam sa contactati clinicile veterinare de mai jos! 
 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Aici gasiti cabinete de medicina veterinara care ofera servicii de cardiologie

Cardiologie veterinara :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Cardiologie veterinara