Microcipare caini
Procedeul de microcipare a cainilor este un procedeu neinvaziv, permanent , de implantare subcutanata a microcipului, in zona cervicala a animalului de companie. Aceasta procedura este obligatorie pentru a calatori in strainatate impreuna cu patrupedul dumneavoastra , impreuna cu un pasaport international emis pentru animal. De asemenea , microcipul este folositor in cazul in care animalul se pierde. Cipul este o forma de identificare a animalului de companie. Este o obligatie legala sa microcipati animalul dumneavoastra , ca si efectuarea vaccinului antirabic.Baza de date ce cuprinde animalele microcipate cuprinde identitatea animalelor si a stapanilor, in asa fel incat identificarea sa fie usoara.
cum se microcipeaza cainii
Este un procedeu similar cu injectia obisnuita. Se utilizeaza o seringa speciala de unica folosinta si un ac subtire si steril. Aceasta operatiune nu este dureroasa, nu provoaca hemoragii si nu necesita anestezie. Procedura este simpla, dureaza cateva minute si este lipsita de durere. Cipul este plasat in conditii sterile sub pielea animalului dumneavoastra, pe partea stanga a gatului. Aceasta metoda este complet lipsita de durere, spre deosebire de marcarea animalului care era dureroasa si ineficienta din cauza posibilitatii de copiere a marcajului. Cipul in sine are dimensiunea unui mic un bob de orez.
Procedura de implantare a unui microcip: se scaneaza animalul pentru a fi siguri ca acesta nu are deja un microcip implantat; se scaneaza microcipul aflat in pachetul steril, inainte de implantare, pentru a fi siguri ca acesta functioneaza normal si pentru a verifica codul unic de identificare, care trebuie sa fie identic cu cel ce se gaseste pe etichetele care insotesc fiecare microcip; dupa implantare, se scaneaza din nou animalul pentru a ne asigura ca microcipul a fost corect implantat si ca functioneaza, dupa care se poate trece la completarea formelor de inregistrare.
Pentru ca identificarea sa fie practic functionala, este necesar ca distanta dintre cititor si microcip, in momentul citirii, sa fie suficient de mica. Optimizarea acestei citiri s-a putut face si prin demersurile intreprinse de comunitatea veterinara internationala prin adoptarea unui loc standard, recomandat pentru implantarea microcipului, pentru o larga varietate de specii de animale.
microciparea pisicilor
Este bine cunoscut faptul ca pisicilor le place sa hoinareasca, fiind foarte curioase. Imaginati-va ca pisica dumneavoastra se pierde sau este furata, apoi trebui gasita sau cum va va gasi pe dumneavoastra persoana care gaseste pisica ? Simplu, cu ajutorul cipului de sub pielea pisicii, acesta fiind si principalul scop al cipului.
cum se microcipeaza pisicile
Microciparea se realizeaza cu ajutorul unei "seringi microcip" care contine practic microcipul incapsulat intr-o sticla biocompatibila, rezistenta la apa, vibratii sau socuri, cu sistem antimigrare. Alaturi de seringa se mai afla si un numar de 5-6 etichete autoadezive care au inscrise pe ele codul unic al microcipului. Aceste etichete se lipesc pe: pasaportul animalului, carnetul de sanatate, formularul de inregistrare ASPA. Ele au sarcina de a face comparatia intre numarul inscris pe dispozitivul electronic si actele animalului microcipat.Cipul se pune sub pielea pisicii, intre omoplati. Nu va faceti griji pentru animalul dumneavoastra de companie, deoarece aceasta procedura nu este dureroasa si este identica cu vaccinarea. Dupa implantare, se scaneaza din nou animalul pentru a se verifica daca microcipul a fost corect implantat si daca functioneaza, dupa care se poate trece la completarea formelor de inregistrare.
microcipare-recomandari
Oricat am incerca sa ne tinem cainele aproape si sa il protejam, se ivesc situatii in care patrupedul reuseste sa evadeze miraculos. Anual, in lume, milioane de catei se pierd si foarte putini reusesc sa se intoarca la casele lor mai tarziu. Mai exista situatii in care caini cu valoare chinologica sunt rapiti, iar urma li se pierde foarte usor. De aceea s-au cautat metode prin care cainii cu stapan sa poata fi identificati si returnati la domiciliu in cazul in care s-au ratacit. Dintre toate metodele de identificare microciparea si-a dovedit cel mai bine eficienta.
Cipul poate fi citit de un scaner special care se gaseste la clinicile veterinare sau la adaposturi. Scannerul se trece pe deasupra zonei unde ar trebui sa fie cipul si va arata numarul de identificare al animalului, odata ce este detectat. Apoi se va contacta baza nationala de date de unde se vor obtine datele stapanului.Numarul de identificare al cipului este unic, la nivel mondial. Exista peste 300 de miliarde de coduri disponibile, astfel ca niciodata doua animale nu vor detine acelasi cod.
MICROCIPARE - preturi
Pretul pentru microcipare variaza intre 100 de lei si 200 de lei. Preturile au caracter informativ. Pentru informatii exacte, contactati cabinetele veterinare de mai jos.
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie:
cabinete veterinarecabinet veterinarclinici veterinareveterinar