Conizatie
Conizatia
Conizatia este o procedura chirurgicala realizata pe colul uterin. Aceasta procedura se face transvaginal.
Cand se face ?
Ea poate fi efectuata in urma unei biopsii de col uterin, daca s-a stabilit un diagnostic de leziune precanceroasa, cand testul Papanicolau arata prezenta celulelor canceroase, iar diagnosticul citologic este diferit de cel normal. Interventia va fi efectuata atunci cand cancerul este intr-un stadiu incipient si se estimeaza ca, dupa o anumita perioada, se poate dezvolta intr-unul adevarat si serios.
Cum se face ?
Conizatia terapeutica este astazi metoda prefeta pentru a trata carcinomul in situ, si de regula, se realizeaza sub anestezie intravenoasa. Este folosita o tehnologie moderna, cum ar fi laser si cutit. In anumite situatii, se utilizeaza bisturiul clasic.
Esantionul prelevat in urma acestei proceduri este analizat ulterior la laborator. Mostra prelevata are de obicei o lungime de 1,5 – 2 cm si este de forma conica. Examinarea histopatologica a partii indepartate a colului uterin determina exact tipul de cancer aparut.
Ingrijirea dupa operatie
Conizatia poate dura intre 5 si 20 de minute, pierderea de sange este minima. Dupa orice metoda de conizatie, vindecarea completa a cervixului nesecita 6 saptamani. Actul sexual trebuie evitat cel putin 6 saptamani. O reexaminare este recomandata la 8 saptamani dupa efectuarea conizatiei. Se poate intampla ca, dupa interventie, sa apara durerile abdominale, similare celor menstruale. In acest caz, se recomanda un tratament cu ovule antiseptice si antiinflamatoare.
Sangerarea
Ca si in cazul altor interventii chirurgicale, si in urma procedurii de conizare pot sa apara complicatii. Din fericire, acestea sunt intalnite rar. Dintre complicatii, amintim de aparitia unei usoare sangerari, care se poate manifesta la 4% dintre femeile care au fost supuse unei asemenea interventii. Sangerarea apare, de obicei, in a cincea zi dupa interventie.
Mai tarziu, pot aparea si alte complicatii, cum ar fi ingustarea canalului colului uterin sau chiar deschiderea prematura a colului uterin in timpul sarcinii urmatoare. Insa, cea mai serioasa complicatie care poate sa apara este atunci cand sangele menstrual nu curge din uter.
Preturi
Preturile unei astfel de interventii variaza intre 1500 si 2500 de lei.
Preturile sunt aproximative, pentru mai multe detalii contactati cabinetele ginecologice de mai jos:
Scrie comentariu:
Subiecte din categorie:
cabinet ginecologiccabinet ginecologic bucuresticabinete ginecologicecabinete ginecologice bucurestiginecologieginecologclinici ginecologiecabinet ginecologie