Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Ecografie 3DEcografia 3D. Aflati totul despre ecografia 3D, proceduri, preturi, date de contact si lista cabinetelor ginecologice care va ofera ecografie 3D.https://www.bucuresti365.roEcografie 3D

Ecografie 3D

ECOGRAFIA 3D

Ecografiile 3D ne furnizeaza imagini tridimensionale (lungime, latime, inaltime) a ceea ce dorim sa examinam. Folosesc acelasi tip de ultrasunete ca si ecografiile bidimensionale (2D), insa reflectate in mai multe unghiuri. Sonda ecografica scaneaza o serie de imagini, felii fine, ale subiectului, iar computerul proceseaza aceste imagini si le prezinta ca imagine tridimensionala. Utilizand comenzi computerizate, operatorul obtine imagini care nu ar putea fi afisate cu ajutorul ecografului 2D.
Astazi nu se poate concepe monitorizarea sarcinii fara a avea un serviciu de ecografie. Este o procedura care ofera o serie de imagini tridimensionale de calitate ale fatului. O imagine 3D cu rezolutia buna este adesea impresionanta pentru parinti.
Masuratorile volumetrice sunt mai precise in cazul examinarii 3D si atat medicii, cat si parintii, pot aprecia mai bine o anumita anomalie sau absenta acesteia in cazul unei imagini 3D.

ECOGRAFIA 3D – AVANTAJE

Ecografia 2D este tipul de ecografie standard folosita in sarcina. Prin aceasta procedura se obtine o imagine bidimensionala pe care medicul poate vedea tot ce este necesar, varsta gestationala a fatului, anomalii sau complicatii ale sarcinii. De asemenea se poate determina si sexul bebelusului.
O imagine 3D cu rezolutie buna este adesea impresionanta pentru parinti. Din imaginile 3D pot fi extrase scanari 2D. Masuratorile volumetrice sunt mai precise in cazul examinarii 3D si atat medicii cat si parintii pot aprecia mai bine o anumita anomalie sau absenta acesteia in cazul unei imagini 3D, fiind, astfel, posibila creearea unei legaturi psihologice speciale intre parinte si viitorul bebelus.
Exista multe studii privind utilitatea indiscutabila a ecografiei 3D, avand o contributie in diagnosticarea anomaliilor congenitale. S-a demonstrat ca defectele congenitale mai greu de detectat ecografic, ca spina bifida, palatoschizis (gura de lup) si polidactilia (prezenta degetelor in plus), pot fi demonstrate mult mai usor si mai clar cu ecografie 3D. Alte trasaturi mai subtile, cum sunt urechile pozitionate mai jos, dismorfia faciala sau piciorul stramb congenital (varus equin,) pot fi evaluate mai usor, ceea ce face diagnosticarea anormalitatilor cromozomiale sa fie mult mai eficienta.
La fel se intampla si in cazul malformatiilor cardiace. Insa, exista si limitari ale metodei: utilitatea indiscutabila a sonogramei depinde de abilitatile demonstrate ale medicului ecografist, de cantitatea de lichid amniotic din jurul fatului, de pozitia fatului, de gradul de obezitate al purtatoarei sarcinii, astfel ca nu intodeauna se poate garanta o imagine satisfacatoare.
Diferenta intre ecografia 2D si 3D este ca prin ecografie 3D se prezinta parintilor o imagine cat mai apropriata de realitate a bebelusului in cavitatea uterina.

CUM SE FACE?

Ecografia 3D presupune miscarea a interiorul sondei, urmata de reconstructia imaginii, in mod static, dupa ce s-a terminat scanarea. Prin aceasta ecografie este posibila vizualizarea miscarilor fetale in timp real. Imagina poate sa fie in culori diferite, dar de obicei se folosesc imagini cu culoare galbena.
Centrele de ecografie 3D pot satisface curiozitatea femeilor gravide, care doresc  sa afle sexul copilului, inainte de nastere.
La o sarcina de 15 saptamani, rata de succes pentru a putea face deosebirea intre fetite si baieti, este in jur de 50% in cel mai bun caz, iar precizia in acest stadiu, este discutabila.
La 17 saptamani, capacitatea de a determina sexul cu acuratete, ajunge la peste 90%. Cele mai multe centre ecografice utilizeaza varsta de 17 saptamani a embrionului, ca perioada de start pentru a determina sexul. Determinarea sexului este precisa abia la 20 saptamani si dincolo de aceasta data, cu o rata de 95%, asa cum este raportat in literatura medicala, bazata pe vizitele obstetrice/ginecologice, efectuate in general, la 20 de saptamani de sarcina.

ECOGRAFIA 3D IN SARCINA

Imaginea bebelusului poate fi mai clara si mai realista folosind ecografia 3D, un motiv pentru care ea a devenit o procedura foarte importanta in medicina moderna. Impactul emotional este foarte mare atunci cand parintii au posibilitatea sa vada o imagine in miscare a copilului. La ora actuala, ultrasunetele sunt considerate o metoda sigura de investigatie a fatului, non-invaziva, precisa si nu pune in pericol sanatatea mamei, nici a copilului.
Ecografia 3D este o procedura nedureroasa, care poate fi repetata de mai multe ori. Ea este folosita la determinarea pozitiei fatului, a greutatii, a ritmului de crestere. Reprezinta o metoda foarte utila in studierea vascularizarii organelor si a formatiunilor tumorale, precum si calitatii vaselor de sange si a afectarii acestora in cadrul unor boli sistematice.
Studiile efectuate pana acum nu au evindentiat anomalii la nivelul embrionilor produse de ultrasunete.
Ecografiile 3D sunt cel mai bine de efectuat, intre 20 si 32 de saptamani si, in mod ideal, intre 24 de saptamani si 30 de saptamani. Unele centre sfatuiesc mamele sa vina intre 28 de saptamani si 32 saptamani de sarcina sau mai mult, pentru a obtine imagini cat mai clare.
Dupa 32 de saptamani, exista un o mare probabilitate ca bebelusul sa fi coborat deja in pelvis, iar in acel moment, obtinerea de imagini 3D ale copilului, este aproape imposibila.
Ecografiile 3D ar putea deveni in curand, o parte a ingrijirii de rutina.
Ecografiile 3D sunt deja utilizate pentru a detecta anomalii fetale ale inimii. Aceste ecografii 3D vor putea fi folosite in viitorul apropiat, pentru testarea reactiilor neurologice si comportamentale ale fatului, ajutand astfel la diagnosticarea sau infirmarea paraliziei cerebrale.

PRETURI

Preturile incep de la 150 de lei si pana la 1550 de lei.
Preturile sunt informative. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati cabinetele ginecologice de mai jos.


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti cabinetele ginecologice care va ofera ecografie 3D

Ecografie 3D :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Ecografie 3D