Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
HPV virusHPV virus. Aici aflati totul despre virusul HPV, simptome, tratamente, date de contact si adresele cabinetelog ginecologice.https://www.bucuresti365.roHPV virus

HPV virus

HPV VIRUS

Virusul care provoaca acest tip de infectie este denumit stiintific Human Papilloma Virus si recunoscut sub prescurtarea HPV. El este cel care determina tipul afectiunii, precum si masura in carea aceasta este insotita de simptome sau nu. In total, exista peste 100 de radacini ale virusului, fiecare in parte comportandu-se diferit. De multe ori, HPV este asociat cu aparitia negilor inghinali, desi exista cazuri in care acestia nu devin vizibili deloc pe parcursul evolutiei bolii.
HPV este un virus extrem de contagios, infectia cu acesta fiind frecvent intalnita. Consecinta cea mai grava este ca acest virus poate duce la aparitia cancerului de col uterin. Virusul se poate transmite pe cale sexuala de la un partener la altul, sau prin orice tip de contact genital direct cu o persoana infectata.

HPV VIRUS

Exista tipuri de HPV care implica sau determina dezvoltarea cancerului cervical, precum si a altor tipuri de cancer. In aceste cazuri, negii apar in alte zone ale corpului, cum ar fi pe maini sau pe picioare. Insa, majoritatea persoanelor care contacteaza aceasta infectie reusesc sa o elimine cu ajutorul medicatiei, fara sa ramana cu sechele. Totusi, este bine de stiut ca, cu cat virusul persista in organism, cu atat este mai ridicat riscul ulterior de a dezvolta cancer cervical sau anal.
Exista mai multe tipuri de HPV virus care pot cauza complicatii foarte grave, cum ar fi bolile maligne. La femei, o infectie persistenta cu  HPV poate duce la leziuni precanceroase care, netratate, pot evalua catre cancer de col uterin. Mai rar, infectia HPV este cauza unor cancere ale anusului, vulvei, vaginului si penisului.
Intrucat  HPV este asimptomatic, trebuie efectuate anumite teste periodice care pot diagnostica virusul. Un control trebuie sa includa: examen ginecologic clinic, testul Papanicolau si testul HPV. Daca toate testele au un rezultat bun, in urmatorii 3 ani nu exista pericol din punct de vedere al acestui virus.

CUM SE FACE?

Testul pentru HPV se face prin analiza unei probe de secretii prelevate de la nivelul cervixului. Exista peste 130 de tipuri ale acestui virus. Este interesant faptul ca metodele vechi de testare a acestui virus, care sunt mai putin precise, ofera posibiltate de a testa un numar mai mare de radacini, la un pret mai mic, iar metodele noi de testare fac testarea pe un numar mai mic de virusi, la preturi mult mai mari.

SIMPTOME

Virusul se localizeaza si traieste in mucoasele membranoase, cum ar fi zona genitala sau pe piele. Daca apar negi, acest fapt poate reprezenta un semnal de alarma asupra eventualei infectari cu HPV. Micile afectiuni cutanate pot lua diferite forme, aratand oricum, de la mici umflaturi, la pete colorate intens ori nepigmentate. Pot de asemenea sa fie imprastiate asemeni unei inflorescente. Mici sau mari, se pot localiza in zona anusului, a scrotului, cervixului, coapsei sau chiar pe penis.
Semnele infectiei pot aparea si la distanta de cateva saptamani sau luni de la data actului sexual neprotejat. Din acest motiv, persoana in cauza nu are cum sa stie ca este purtatoare de HPV si nici ca trebuie sa-si protejeze partenerii din acel moment incolo. De aceea, cea mai buna cale de a evita neplacerile cauzate de virus o reprezinta folosirea prezervativului. Deoarece unele tipuri de HPV sunt asociate cu anumite forme de cancer, printre care cel de col uterin, de vulva, anus sau penis, este bine de stiut ca ele nu sosesc intotdeauna insotite de semne vizibile ale afectiunii. Celulele din acele zone sunt afectate si, pana la aparitia cancerului, apar schimbari morfologice specifice. Acestea sunt aproape intotdeauna asimptomatice.
Important de retinut este ca purtatorii virusului  nu prezinta simptome. In 90% din cazuri. sistemul nostru imunitar poate elimina acest virus. Indiferent de acest lucru, nu exista nicio modalitatea de a identifica persoanele care vor dezvolta cancer sau care vor avea probleme de sanatate.
Unele tipuri de HPV pot provoca condiloame atat la femei, cat si la barbati. Aceste tipuri sunt diferite de cele care pot provoca aparitia unui cancer.

HPV PARERI

Testele care detecteaza HPV, precum si testul  Papanicolau sunt indicate femeilor de peste 30 de ani. Ele ajuta medicul sa aprecieze masura in care exista risc ca femeia respectiva sa dezvolte cancer sau nu. Daca testul pentru HPV iese pozitiv, atunci va fi nevoie de investigatii suplimentare, insa acest fapt ramane exclusiv la latitudinea medicului specialist. Un exemplu de astfel de analiza este colposcopia, in care ginecologul foloseste un instrument de marit, cu ajutorul caruia apreciaza starea cervixului, a vaginului si a vulvei.
In cazul in care femeia doreste sa ramana insarcinata, nu este nevoie ca aceasta sa faca testul HPV. Daca insa testul Papanicolau a ridicat suspiciuni asupra unei nereguli, atunci medicul poate dispune refacerea analizei in timpul primului trimestru. Abia atunci se poate stabili cu exactitate natura situatiei.
Numai prin tipizarea HPV se poate afla ce tip de HPV este prezent in organismul vostru, cu toate ca terapia va fi la fel, indiferent de tipul de virus. Exista intrebarea daca infectia este cauzata de un tip de virus cu risc ridicat sau cu risc scazut de a dezvolta cancer. Tipizarea HPV va oferi raspunsuri rapide si fiabile la aceasta intrebare. In cazul in care infectia este cu tip de virus cu risc ridicat, va fi recomandata efectuarea testului Papanicolau mai frecvent. Testul Papanicolau este suficient pentru a observa schimbarile maligne si leziuni ale epiteliului cervical afectat.
Daca sunt detectate modificari canceroase la nivelul cervixului uterin si existenta virusului HPV cu caracter cancerigen, atunci vor fi recomandate cateva tehnici de eliminare a celulelor anormale de col uterin.

PRETURI

Preturile testului incep de la 400 de lei pana la 650 de lei.
Preturile sunt informative. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati cabinetele ginecologice de mai jos.

 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Gasiti cabinetele ginecologice la care puteti apele pt tratarea virusului HPV

HPV virus :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de HPV virus